Data gedreven testen: de basis voor Test Automation!

Data gedreven testen: de basis voor Test Automation!

Het automatiseren van de testactiviteiten wordt steeds belangrijker. Niet voor niets schieten tools en methodieken als paddenstoelen uit de grond. Hyper-automation, autonomous testing, devtestops, multi experience testing, democratization of automated testing, artificial intelligence. Het is een explosie aan tools en test-automatiserings-methodieken. Deze oplossingen richten zich hoofdzakelijk op het uitvoeren van de test scenario’s. Wij richten ons op een oplossing voor het makkelijk en efficiënt opzetten van de testscenario’s en testautomatisering.

Zeker in een organisatie en in een periode waarin de toegevoegde waarde van het testen ter discussie staat, is het belangrijk het testen aan te laten sluiten bij het verminderen van de  bedrijfsrisico’s. Vanuit de door Ventus Test Professionals voorgestelde aanpak verschuift de aandacht van de techniek, naar de business-analyse en het aantonen van de kwaliteit van de applicatie. Als er eenmaal een stabiel framework is en de basis testscripts zijn ontwikkeld, kan de tester zich volledig richten op de ondersteuning van de business bij het beheersen van de risico’s en het accepteren van de nieuwe of aangepaste applicatie.

Op deze manier data gedreven testen implementeren, plaatst de tester weer in een rol die veel waarde toevoegt bij het aantonen van de stabiliteit en kwaliteit van een applicatie.

Ons artikel is geplaatst op de website van Computable. Wil je het hele artikel lezen, klik dan hier.