Next Generation Datacenter

Het Gebruik van datacenters

Het internet staat er vol mee, belangrijke adviesorganisaties zeggen het: “de CIO moet veranderen en zich aanpassen aan wat er in de markt gebeurt”. Functies als Chief Digital Officer of Chief Innovation Officer zijn het toekomstadvies voor zijn of haar carrière. De CIO moet veranderen, omdat de afdelingen binnen het bedrijf zelf hun eigen IT-oplossingen gaan inkopen. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van Cloud based services, die veelal niet eens gebruik maken van het datacenter binnen een bedrijf.

Een groot aantal datacenters binnen de BV Nederland bevatten infrastructuuronderdelen, die nog helemaal niet geschikt zijn voor een Cloudoplossing of een oplossing buiten de deur. Denk eens aan systemen c.q. omgevingen, die gebonden zijn aan wet- en regelgeving of waarbij er sprake is van veel interactie met andere systemen. Dit zijn allemaal systemen, die nu een plek hebben en gemanaged worden binnen een bestaand datacenter van het bedrijf.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Edwin Koose

Edwin Koose

Edwin Koose

Directeur Ventus IT Professionals

E-mail:
e.koose@ventus.nl

Telefoon:
06 20 54 85 81

Bekijk mijn LinkedIn

De aanpak

Wat wordt er veelal geadviseerd? Vaak zijn het losse onderdelen, zoals: maak een beweging richting de Cloud, gebruik software defined anything, faciliteer het gebruik van persoonlijke apparaten of bouw een flexibele infrastructuur naast de bestaande IT-omgeving. Geen van deze adviezen omvatten een volledige oplossing voor uw situatie of datacenter. Bij een keuze voor één van deze oplossingen moet u steeds de afweging maken welke risico’s voor de gebruikersorganisatie gaan ontstaan en hoe u invulling geeft aan de gevraagde interne resources. Eigenlijk wilt u een advies, waarbij er rekening wordt gehouden met uw bestaande situatie, maar die ook voorziet in het aanbieden van innovatieve technologieën voor de markt.

Omdat een ‘one size fits all’ principe zelden opgaat, geloven wij binnen Ventus IT Professionals in de combinatie van ‘best of both worlds’, zo ook als het aankomt op een strategie van een datacenter. Door anders te kijken naar een datacenter en de focus te verleggen van een datacenter-workload naar een datacenter-workflow ontstaat er een situatie of een nieuw ontwerp van het datacenter. Dit datacenter is gereed om toekomstige diensten te kunnen leveren aan de organisatie. Het nieuwe datacenter concentreert zich hiermee niet op waar het werk wordt gedaan (locatie), maar op wat het werk inhoudt (workflow/proces).

Ons aanpak

De voordelen

Met een Next Generation Datacenter is uw datacenter klaar om de snel veranderende markt te faciliteren binnen uw organisatie. Zo maakt u gebruik van clouddiensten en biedt u de organisatie de mogelijkheid om prototypes te ontwikkelen voor een nieuwe applicatie of dienst. Ook stelt het u in staat om de continuïteit van uw datacenter te verhogen middels uitwijkmogelijkheden en het garanderen van een hoge beschikbaarheid van een IT-dienst. U voert de regie en regelt de beveiliging en het management. Samenvattend biedt een Next Generation Datacenter u:

N

Meer flexibiliteit in relatie tot de levering van IT-diensten

N

Een grotere schaalbaarheid (er is meer mogelijk door de combinatie met cloud)

N

Betere aansluiting bij de behoefte van de gebruikersorganisatie

N

Een toekomstbestendige omgeving waar nieuwe ontwikkelingen geadopteerd kunnen worden (denk aan een slim gebouw).