Business Analist Anouar Moro over werken bij Ventus

business analist Anouar

Business Analist Anouar Moro over werken bij Ventus

Anouar Moro is Business Analist bij Ventus en vertelt over zijn functie én over werken bij Ventus.

Business Analist

Volgens Anouar bevindt een Business Analist zich vaak op het snijvlak van business & IT en is dan ook de spil in dat geheel. Anouar:“Vaak is het probleem dat Business en IT elkaar niet begrijpen, vanwege de verschillende ‘taal’ die ze spreken. Voor de Business Analist is het de uitdaging om in dat ‘gat’ te springen en beide werelden bij elkaar te brengen. Dit betekent dat ik vaak interviews of workshops houd met medewerkers met als doel deze groep beter te begrijpen. Concrete resultaten die ik als Business Analist oplever zijn bijvoorbeeld: requirements-overzichten, adviesrapporten, vooronderzoeken, impactanalyses etc. Dit komt voort uit het intensieve contact dat ik heb gehad met medewerkers en de analyses die ik mede op basis daarvan maak. Uiteraard ben ik daarbij ook bezig met deskresearch en documentonderzoek.”

Anouar over zijn functie: “Geen dag is hetzelfde en dit trekt mij enorm aan”

Anouar vervolgt zijn verhaal: “Een goede Business Analist moet over goede analysevaardigheden beschikken, maar ook bijvoorbeeld een gesprek van operationeel tot managementniveau op een gestructureerde manier kunnen leiden. Dit betekent dat hij/zij zeker over de nodige communicatieve vaardigheden moet beschikken, maar tegelijkertijd ook een brede blik moet hebben. Het ene proces is het andere proces niet, waardoor je snel moet kunnen schakelen en hierbij jezelf de materie eigen moet maken. Kortom, je moet dus elke dag scherp zijn.

Werken als Business Analist bij Ventus

Anouar werkt inmiddels iets meer dan een jaar bij Ventus. Anouar over Ventus als werkgever: “Ventus staat voor ondernemend. Ik vind dat je de vrijheid krijgt om jezelf te profileren binnen je vakgebied en Ventus is bereid om in jou te investeren, zodat beide partijen daar uiteindelijk beter van worden. Dit betekent echter ook dat je als werknemer iets terugdoet en te allen tijde een proactieve houding aanneemt. Bijvoorbeeld het spotten van nieuwe kansen binnen de markt en het ondersteunen van collega’s.”

Wat Ventus onderscheidt? Wat mij betreft het familiegevoel en de arbeidsvoorwaarden.”

Anouar: ”Niet alleen de arbeidsvoorwaarden zijn erg goed en concurrerend ten opzichte van andere werkgevers. Zoals ik al eerder vertelde, investeert Ventus ook in zijn medewerkers. Zo heb ik in korte tijd al een aantal mooie certificaten behaald, zoals Digitale transformatie-manager, TOGAF en BCS Foundation. Ik ben hier zeker erg trots op!”


Ook enthousiast geworden van Anouars verhaal over werken bij Ventus als Business Analist?

Bekijk hier onze openstaande vacature voor Business Analist bij Ventus →