Interview Ventus medewerker Ingermar Vrossink

Interview Ventus medewerker Ingermar Vrossink

Ingermar Vrossink is Consultant informatiebeveiliging en houdt zich bezig met compliance voor informatiebeveiliging, privacy en business continuity. Intern houdt hij zich voor Ventus IT Professionals bezig met de opzet van de serviceline security. Ingermar heeft begin dit jaar zijn werkgever Ventus opgeven voor de Computable Career Guide.

Ingermar:”Ventus verdient het om genoemd te worden als beste werkgever, want als werknemer wordt je erg vrij gelaten in je werk. Daarnaast hoorde ik ook in gesprekken met collega’s dezelfde positieve geluiden. Wat mij betreft mogen deze positieve geluiden ook uitgesproken worden.  Toen ik bij Ventus kwam werken was er van beide kanten direct een klik en wat voelde als een meerwaarde. Mijn keuze was vooral gebaseerd op het enthousiasme van de directeur en de mogelijkheden die ik hier voor mijzelf in zag en kreeg.”

“Ventus ziet de medewerker als professional in plaats van een stuk gereedschap”

Ingermar vervolgt zijn verhaal:”Ventus investeert ook goed in de ontwikkeling van de medewerkers en beloont inzet. Ook de mogelijkheid zelf invulling te geven aan de functie maakt het erg prettig werken bij Ventus. Daarom verdienen ze ook de prijzen in de Computable Career Guide. Bij Ventus zijn ze professioneel, persoonlijk en innovatief.”

Ervaring in het vak
Ingermar:”Het mooie van compliance is om wet- en regelgeving en normenkaders te doorgronden en dit op een praktische manier te vertalen voor de klant. Ik haal voldoening uit verschillende zaken. Ik heb tevreden klanten en afwisseling. Zo veel mogelijk klanten en zo kort mogelijke inzet in combinatie met training is ideaal voor mij. Het is mooi om te zien dat organisaties er tegenop zien om ergens aan te voldoen. In de praktijk blijkt vaak veel al te zijn geïmplementeerd, door dit inzichtelijk te maken raakt de klant gemotiveerd. Ik ben trots op elke opdracht die ik afrond waarbij ik weer een tevreden klant achter laat.”