Interview met Ventus Netwerkexpert Vincent Bijleveld

Interview met Ventus Netwerkexpert Vincent Bijleveld

Vincent Bijleveld is ervaren Netwerkexpert bij Ventus en vertelt over het vak, de uitdagingen in zijn functie en zijn collega’s bij Ventus.

 

Werken bij Ventus

Vincent: “Als ervaren Netwerkexpertkan je tegenwoordig bijna overal terecht. De doorslag om uiteindelijk voor Ventus te kiezen was enerzijds Edwin Koose en anderzijds de waarborging van zowel secundaire arbeidsvoorwaarden als doorgroeimogelijkheden. Dit maakt Ventus als bedrijf helder, rechtdoorzee en transparant.”

Arbeidsvoorwaarden

Vincent vervolgt zijn verhaal: “Als werkgever biedt Ventus een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket naast prima primaire voorwaarden. Dit doet Ventus door voortdurend te kijken naar de markt en ze jaarlijks bij te stellen waar van toepassing. Collega’s zijn sociaal, open en respecteren elkaar en elkanders mening. Richting het management en directie zijn er geen drempels, maar voelen ook zij als je collega’s en is alles bespreekbaar. De deur staat letterlijk en figuurlijk (bijna ?) altijd open.”

“Als Netwerkexpert in de markt van IT-dienstverlening moet je in staat zijn om in oplossingen te denken”

 

Netwerk Expert bij Ventus

Vincent: ”Als Netwerkexpert in de markt van IT-dienstverlening moet je in staat zijn om in oplossingen te denken en waar nodig de problemen middels adequaat onderzoek op te lossen. Indien nodig schakel je leveranciers bij of communiceer je voortijdig richting management. Je adviseert uiteraard ook op netwerk gerelateerde vraagstukken en weet wat er “hot or not” is in je vakgebied. Als Netwerkexpert moet je naast een goede dosis technische kennis en ervaring met diverse technieken en oplossingen op het gebied van netwerken, beschikken over een gedegen basiskennis in het vakgebied van collega IT-specialisten. Om een voorbeeld te geven; vaak zit je om tafel met een collega op het gebied van Linux of virtualisatie en dien je aansluiting te vinden op dat wat hun eisen en wensen zijn. Zonder basiskennis kun je natuurlijk niet leveren wat gevraagd wordt, laat staan de leiding nemen in het uitdenken van een totaaloplossing. Daarom moet een Netwerkexpert in staat zijn om een vraagstuk vanuit een bedrijfsproces te vertalen in een technische oplossing waarbij deze het totaalplaatje niet uit het oog verliest en met een financieel realistische en haalbaar antwoord komt. Maar ook andere vaardigheden zijn erg belangrijk. Bijvoorbeeld het hebben van een gezonde dosis sociale vaardigheden, want je moet jezelf wel duidelijk kunnen maken. Dit is weleens een uitdaging wanneer je een oplossing moet presenteren aan personen die minder technisch onderlegd zijn en toch een beslissing moeten nemen op dat wat je presenteert.”

De uitdagingen in het vak.

Vincent: “In mijn huidige opdracht als Solution Architect is het een dagelijkse uitdaging om oplossingen aan te dragen die passen in de algehele lijnen opgesteld door Enterprise Architecten, die zijn voorzien van de nodige details zodat goedkeuring tot het uitwerken van designs kan worden gegeven. Dit leidt soms tot een vooraf uitgewerkt design, zeker bij de grotere vraagstukken. Ik haal veel voldoening uit mijn functie. Soms twijfel je aan zaken als haalbaarheid en je zelfkunde maar hiervoor hanteer ik het principe: maak het klein en behoud focus maar verlies niet het grote plaatje. Het meest trots ben ik op de blijk van waardering en bevestiging van klanten, waaruit blijkt dat je goed bezig bent.”

Ook enthousiast geworden van Vincents verhaal over werken bij Ventus als Netwerkexpert?

Bekijk hier onze openstaande vacature voor Netwerkprofessional bij Ventus →