Interview Ventus Projectmanager Marleen Baerveldt

Interview Ventus Projectmanager Marleen Baerveldt

Marleen Baerveldt is projectmanager bij Ventus en wilde onder andere in de detachering werken vanwege de afwisseling van verschillende opdrachtgevers. Marleen’s voorkeur ging uit naar een IT-detacheringsbedrijf waarbij je ondanks het ‘bij de klant werken’, ook je eigen collega’s goed kent.

Afwisseling, maar toch een vast dienstverband

Marleen over werken bij Ventus: ”Werken bij Ventus staat voor mij voor ‘vrijheid’. Het voelt voor mij alsof je als een ZZP-er in loondienst bent. Wel de zekerheid van een vast dienstverband, maar verder alle ruimte om te ondernemen op een manier die bij je past. Ik wilde de detachering in omdat de afwisseling van verschillende opdrachtgevers me enorm aantrok. Echter, ik wilde wel werken voor een bedrijf waarbij een band met je eigen werkgever vanzelfsprekend is en waarbij declarabel zijn bij de klant niet het enige doel is. Waarbij je ondanks het werken bij de klant, je eigen collega’s ook dusdanig goed kent dat je bijvoorbeeld weet met welke collega je eens kan bellen als je ergens tegenaan loopt. En dát vond ik bij Ventus. Bovendien staat Ventus voor professionaliteit, voor kwaliteit en voor meebewegen.

Zelfontplooiing bij Ventus

Voor mij is Ventus onderscheidend omdat je als werknemer de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen op de gebieden waar je zelf voor kiest. Dat kan zijn door het volgen van trainingen, maar ook door te kiezen voor een bepaald type opdracht of een specifieke opdrachtgever. Verder wordt ondernemerschap erg gestimuleerd en beloond. En dat dan de arbeidsvoorwaarden zowel primair als secundair echt goed geregeld zijn, is natuurlijk mooi meegenomen. Ventus stimuleert mij bijvoorbeeld om mijn scholingsbudget ook echt op te maken”, vertelt Marleen verder.

IT projectmanager bij Ventus

Marleen: ”Mijn officiële functietitel is IT projectmanager. In de praktijk betekent dit dat ik enorm gevarieerd werk heb. Voor het ene project werk ik bijvoorbeeld samen met een dierenarts en een beheerteam voor het implementeren van scrum en bij de volgende opdracht verbouw en robotiseer ik een ziekenhuislaboratorium. Momenteel zit ik bij Defensie, waar ik diverse projecten doe voor de militaire gezondheidszorg. Ik haal voldoening uit mijn vak als projectmanager als ik merk dat ik mensen enthousiast kan maken om mee te denken en ze zich daarvoor ook verantwoordelijk gaan voelen. Dat het ‘hun’ project wordt, in plaats van mijn project.

Vaardigheden van een goede Projectmanager

Doordat mijn werk zo gevarieerd is, zijn mijn uitdagingen dat ook, aldus Marleen. Kunnen luisteren, goed communiceren, overzicht (be)houden en prioriteren is als projectmanager erg belangrijk. Daarnaast moet je je kunnen verplaatsen in allerlei type mensen en functies, op zijn tijd een beetje ongeduldig zijn en op een niet al te vervelende manier kunnen drammen.

De zorg digitaliseren

Zoals bovengenoemde voorbeelden wellicht al doen vermoeden, ligt mijn hart bij de zorgsector. IT is hierbij altijd een onderdeel van mijn werk, in de zin van dat er altijd wel een IT-systeem bij komt kijken. Maar juist ook het goed (leren) begrijpen wat de gebruiker wil én nodig heeft om dat systeem te ervaren als ondersteunend in plaats van werkverzwarend. Dat maakt mijn werk zo ontzettend leuk. In veel gevallen zie je mijn werkzaamheden niet direct omdat ik vaak projecten uitvoer die zich meer achter de schermen bevinden. Indirect dragen mijn projecten bijna allemaal bij aan de digitalisering in de zorg.

Vertrouwen vanuit Ventus

Sinds mijn start bij Ventus heb ik een enorme groei doorgemaakt in omvang en complexiteit van projecten. En die projecten ga ik inmiddels ook met vertrouwen tegemoet. Op de momenten dat ik behoefte heb om te sparren, schroom ik niet om hulp te vragen. En dat is mede te danken aan het vertrouwen dat ik vanuit Ventus krijg!


Ook enthousiast geworden van het verhaal van Marleen over werken als Projectmanager bij Ventus? Bekijk bekijk hier alle vacatures.