Interview Ventus Test Professional Wessel van Muijen

Interview Ventus Test Professional Wessel van Muijen

Wessel van Muijen werkt als Test Automatiseerder bij Ventus. Wessel: ”Bij grotere bedrijven ben je meestal een nummertje, is mijn ervaring. Bij Ventus is dat zeker niet het geval. Ventus staat voor de mensen/werknemers, is innovatief en denkt graag met de klant mee.”

 

Ventus Test Professionals

Wessel over zijn functie: ”Ik werk al 3 jaar bij Ventus Test Professionals als Testautomatiseerder. Kort gezegd ben ik verantwoordelijk voor het automatiseren van testen bij klanten op locatie. Vaak wordt testwerk nog handmatig gedaan, maar dit kost een hoop tijd en geld en is gevoelig voor fouten (dit gaat ten koste van kwaliteit). Met het automatiseren van het testproces reduceer je de tijd, bespaar je kosten en verhoog je de kwaliteit. Daarnaast verricht ik zelf ook diverse middleware werkzaamheden en kan ik meebouwen aan het ontwikkelen van user stories. Mijn werk zie je ook terug in de kwaliteit van de software. De eindgebruikers merken duidelijk dat er minder fouten in nieuwe releases zitten.”

Wessel vervolgt enthousiast zijn verhaal: ”Het is leuk om tussen de developers en de business werkzaam te zijn. Vaak merk je dat het voor de mensen uit de business te technisch wordt, wanneer zij met developers sparren of overleggen. Als testautomatiseerder kan je de business dan in hun eigen ‘taal’ uitleggen wat er bedoeld wordt. In principe ben je dus de spin in het web. Ik heb dit vak ook gekozen, omdat ik niet de hele tijd code wil schrijven en ook wat meer wil sparren met de business. In dit vak kan dat perfect!”

Vaardigheden als Testautomatiseerder

Wessel: “Als Testautomatiseerder moet je in mijn ogen verschillende vaardigheden bezitten: Sociaal- en communicatief vaardig zijn, technisch, geduldig en accuraat. Je moet met verschillende soorten mensen overweg kunnen. Bijvoorbeeld developers, managers en business-medewerkers. Ook moet je kennis van technische zaken hebben, maar ook geduldig zijn wanneer je bijvoorbeeld zaken moet uitleggen aan de business. Dit komt omdat zij wat extra toelichting nodig hebben. Aangezien je kwaliteit hoog in het vaandel moet hebben staan, is het belangrijk dat je accuraat bent in je werkzaamheden.”

“De uitdagingen in het vak liggen voornamelijk in de tijdsdruk om werkzaamheden voor de deadline af te ronden. Ook technische uitdagingen kom ik regelmatig tegen, omdat niet alles te realiseren is, of omdat realisatie een hoop tijd kost. Dan moet je creatief zijn, of met developers overleggen of er een workaround gebouwd kan worden bijvoorbeeld. De voldoening haal ik voornamelijk uit de complimenten die je krijgt van klanten, je collega’s en managers. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld bugs hebt gevonden, of een dashboard hebt gebouwd, of wanneer er een proces is geautomatiseerd wat arbeidsintensief was om handmatig te doen.”

Werken bij Ventus

Wessel vertelt verder over Ventus als werkgever: “Binnen Ventus Test Professionals heb ik al een hoop diploma’s en certificaten mogen behalen, waaronder Certified Ethical Hacker. Dit is iets waar ik heel trots op ben. Naast dat je de ruimte en een opleidingsbudget krijgt om jezelf te ontwikkelen is Ventus zeer onderscheidend qua arbeidsvoorwaarden. Zo bieden ze een kwartaalbonus, een goede leaseregeling en een goede pensioenregeling. Vooral dat eerste is niet bij veel bedrijven het geval.”


Ook enthousiast geworden van het verhaal van Wessel over werken als Testautomatiseerder bij Ventus Test Professionals? Bekijk hier de openstaande functie of bekijk hier al onze vacatures.