IT-adviseurs

De IT-adviseurs van Ventus helpen organisaties bij het inventariseren en implementeren van actuele vraagstukken die betrekking hebben op hun informatievoorziening. Ze zijn heel goed bekend met diverse ICT infrastructuren, zijn gretig naar trends en ontwikkelingen op het vakgebied en weten het juiste te adviseren en toe te passen. De Ventus IT Adviseurs zijn goed in staat de business te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes voor diverse oplossingen en vertalen functionele specificaties naar wensen voor en (kwaliteit)eisen aan de infrastructuur. Ze zijn bekend met diverse bedrijfsapplicaties, informatievoorziening en processen in diverse marktsegmenten.

IT consultants

Onze IT consultants hebben minimaal 15 jaar ervaring als IT-consultant en acteren op WO-niveau. Onze IT consultants ontwikkelen klantspecifieke oplossingen, waarbij innovatie een belangrijke rol speelt. Ze zijn hierbij uitstekend in staat om de huidige snelle IT-ontwikkelingen te vertalen naar een implementeerbaar advies voor de klant. Onze consultants adviseren hierbij niet alleen, maar begeleiden ook bij de implementatie.

Business consultants

Onze business consultants zijn WO opgeleid en hebben minimaal 7 jaar ervaring als business consultant. Onze business consultants adviseren niet alleen over het aanpassen van de IT-processen , ze begeleiden deze digitale transformatie ook zodanig dat de (her)inrichting van de bedrijfsprocessen optimaal verloopt. Als persoon zijn ze scherp, analytisch sterk en gericht op de daadwerkelijke realisatie van verandering. Hun ervaring en expertise wordt ondersteund middels actuele kennis en certificeringen op het gebied van o.a. DEVOPS, IT Security, Agile, Lean Six Sigma en projectmanagement.

Business analisten

Onze business analisten hebben allemaal een afgeronde academische opleiding in de IT, aangevuld met minimaal 8 jaar praktijkervaring bij verschillende bedrijven. Als persoon zijn ze omgevingssensitief, in staat de verschillende belangen te wegen en hierin de juiste keuzes te maken. Hun praktijkervaring is aangevuld met certificeringen zoals BPM, UML, Lean Six Sigma en actuele certificeringen behorende bij de agile manier van werken zoals PSPO. Onze business-analisten zijn dan ook prima in staat de rol van ProductOwner in te vullen.

IT architecten

Onze IT architecten hebben een brede expertise in het ontwerpen en implementeren van zowel nieuwe als veranderende IT-infrastructuurconfiguraties binnen enterprise (datacenter)omgevingen. Ze kunnen zakelijke vereisten vertalen naar werkende IT-oplossingen en zijn gespecialiseerd op het gebied van infrastructuren, netwerken en de bijbehorende security. Van sterk technisch georiënteerde opdrachten tot meer organisatorisch gerichte opdrachten, de IT architecten hebben de skills in huis om dit voor onze klanten te realiseren.

Op basis van detachering of een vaste prijs kunt u onze IT-professionals voor bepaalde tijd inzetten binnen uw organisatie.

Lees meer over ons →