Applicatie Lifecycle Management

De invoering van nieuwe of aangepaste applicaties gaat in de meeste gevallen verder dan het implementeren van alleen de applicatie. De applicatie staat vrijwel nooit op zichzelf maar heeft raakvlakken met vele andere systemen.

De applicatie ondersteunt een proces, welke vaak moet worden aangepast. En het proces wordt weer gebruikt door mensen die moeten leren om te werken met zowel de nieuwe applicatie als met het aangepaste proces.

De aanpak

Bij het implementeren van een nieuwe applicatie komt veel meer kijken dan de technische implementatie alleen. Bij Ventus erkennen we dat als geen ander. Implementeren is dan ook meer dan alleen het doen van projectmanagement. Implementeren is bijvoorbeeld ook testen, is ook trainen, is ook het verzorgen van aftercare, is ook het voeren van een strakke regie over alle in het proces betrokken partijen.

De voordelen

Genoeg redenen dus om implementatiemanagement zeer serieus te nemen. Toch is er vaak een drempel, onder andere door het ontbreken van de praktische kennis en ervaring. Externe begeleiding is dan een oplossing. Wilt u een gegarandeerd succesvol resultaat dan is de begeleiding door een ervaren partij een geruststellende gedachte. Ventus ondersteunt en voert implementatiemanagement uit rondom applicatie upgrades, lifecycle management, applicatievervanging en invoering van nieuwe applicaties en omgevingen door middel van inzet van onze projectmanagers en IT consultants gespecialiseerd op dit gebied.

Luc Schoenmaker

MEER INFORMATIE OVER Applicatie Lifecycle Management?

→ Luc Schoenmaker
06 51 51 06 24
l.schoenmaker@ventus.nl