Mastering Scrum

Scrum wordt steeds meer gebruikt binnen organisaties die een korte Time-to market hebben en flexibel willen blijven in hun uiteindelijke doel. Hierbij is het werken in autonome teams van groot belang; hierbij wordt vaak gedacht dat er geen management meer nodig is maar niets is minder waar. Een Test Manager en/of een Scrum Master creëren juist de perfecte omgeving om het Scrum team te laten excelleren.

De aanpak

Ventus kan die dubbelrol bieden die zo vaak gemist wordt binnen Agile. Een Scrum master heeft vaak de focus op de velocity; krijgen we alle user stories binnen de gegeven tijd af. Een traditionele testmanager heeft teveel focus op processen en deliverables met als idee dat dit de enige weg is naar kwaliteit.

Onze gecertificeerde Scrum masters weten juist die balans te vinden tussen velocity en kwaliteit; hierbij wordt er gekeken naar de kwaliteiten van de mensen die hun weerslag hebben op de kwaliteit het product en weten de voortgang te bewaken met een slimme manier van test automatisering. Daarbij weet men met hun transparante manier van communiceren altijd goed de verwachtingen te sturen en te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever (Product Owner)

De voordelen

Onze gecertificeerde mensen kunnen ingezet worden als Scrum Master, als Testmanager of als het nodig is in een gecombineerde rol;

Wij weten altijd kennis en kunde van test automatisering mee te nemen dat kan ondersteunen bij een versnelde en betere testuitvoering;

Onze managers zijn in staat om gestructureerde Product Risico’s te modereren en deze in de juiste tools vast te leggen.

Jeroen Bijl

MEER INFORMATIE OVER MASTERING SCRUM?

→ drs. Jeroen Bijl
06 51 56 07 19
j.bijl@ventus.nl