Testautomation advies & implementatie

Testautomatisering, waar moet u beginnen? Welke tools zijn geschikt? Wat zijn de kosten en de baten? Wij kunnen een implementatie succesvol te maken.

U bent als organisatie van plan om testautomatisering in te gaan zetten, maar u weet niet precies waar u moet beginnen. Samen kijken wij naar de systemen en/of applicaties waar het om gaat en welke acties geautomatiseerd dienen te worden. Wij proberen een helder beeld te krijgen van het ICT-landschap, zodat wij een passend advies kunnen geven en ondersteuning bieden bij het implementatietraject.

De aanpak

De eerste stap is het ICT-landschap in kaart brengen om te kijken om welke systemen/applicaties het gaat. Dit is o.a. nodig om de juiste tool(s) te kiezen.
Welke gebruikersacties moeten geautomatiseerd worden? Tevens wordt er gekeken naar de kosten en de baten, zodat voor u als organisatie de meerwaarde van testautomatisering duidelijk wordt er tenslotte een tijdsinschatting gemaakt met betrekking tot het implementatietraject. Daarbij kan onze rol bij de implementatie ook duidelijk gemaakt worden.

De voordelen

Testautomatisering kan zeker kostenbesparend zijn, omdat handmatige acties geautomatiseerd zijn en dit scheelt weer manuren. Zeker met betrekking tot het uitvoeren van regressietesten is testautomatisering de ideale oplossing. Daarbij kan onze specifieke kennis en kunde direct helpen bij de implementatie.

Jeroen Bijl

MEER INFORMATIE OVER TESTAUTOMATION & IMPLEMENTATIE?

→ drs. Jeroen Bijl
06 51 56 07 19
j.bijl@ventus.nl