Smart building

Wat houdt smart building in?

Diverse projecten in de Nederlandse en Europese vastgoedmarkt tonen aan dat veilige, maar transparante IP-connectiviteit een steeds belangrijker asset is van een gebouw. Veilige toegang tot verschillende openbare en bedrijfsnetwerken, op steeds wisselende plekken in een gebouw, is zich aan het ontwikkelen tot een basisvoorziening. IP-connectiviteit ontwikkelt zich tot de 4e utiliteitsvoorziening.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Edwin Koose

Edwin Koose

Edwin Koose

Directeur Ventus IT Professionals

E-mail:
e.koose@ventus.nl

Telefoon:
06 20 54 85 81

Bekijk mijn LinkedIn

De aanpak

De voordelen

Een Smart Connected Building / Campus zorgt voor een intelligent gebouw en ondersteunt een nieuwe manieren van werken, waarbij medewerkers op elk moment c.q. plaats toegang tot netwerken en informatie hebben en bestaat uit drie elementen:

Ventus helpt en ontzorgt uw organisatie om een overstap naar een intelligent gebouw mogelijk te maken. Onze kennis & kunde van de techniek, het management en het beheer delen wij in onze aanpak en tijdens de implementatie. Een Smart Connected Building / Campus is geen kant en klaar product, maar een transitie van uw organisatie waarbij de techniek een ondersteunende rol vervult.

Het meest aansprekende voorbeeld van een Smart Building / Campus is, dat de bediening van de verlichting of de koeling op de werkplek met een smartphone mogelijk is. Integratie of toegang van ICT-voorzieningen voor alle gebruikers met toepassingen in een gebouw is in ons concept echter een optie en is geen vereiste. Het kan nu, in de toekomst, maar hoeft niet. De belangrijkste toegevoegde waarde is dat het voor alle gebruikers, binnen de grenzen van het informatiebeveiligingsbeleid, een grenzeloze mobiliteitservaring biedt. Ventus levert een infrastructuur, die het voor de verschillende gebruikers mogelijk maakt om op elke plek veilige toegang te hebben tot alle informatie en resources, die zij nodig hebben.

Voor meer informatie: www.smartbuildingready.nl