Ons verhaal

Ventus, opgericht in 1998, is een IT-detacheringsbureau dat haar klanten ondersteunt met het detacheren van IT-managers, IT-adviseurs, IT-specialisten en Data Specialisten.

Onze IT- en Data-professionals hebben hierbij o.a. expertise op het gebied van infrastructuur, security, netwerken, (automated) testen, testmanagement, data science, agile scrum, projectmanagement, servicemanagement en business analyse. Ventus heeft deze IT-expertise onderverdeeld in vier werkmaatschappijen, elk met haar eigen aandachtsgebied. De IT-managementexpertise wordt hierbij aangeboden vanuit Ventus Information Management BV, de IT-technische expertise vanuit Ventus IT Professionals BV, de testexpertise vanuit Ventus Test Professionals BV en de data expertise vanuit Ventus Data Professionals B.V. Deze vier werkmaatschappijen opereren zowel zelfstandig als gezamenlijk, afhankelijk van de situatie bij de klant. Ventus werkt zowel voor overheids- en non-profitorganisaties als voor het (inter)nationale bedrijfsleven.

Ventus opereert in Nederland vanuit twee vestigingen. De Noordelijke en Oostelijke markt wordt bediend vanuit de vestiging Heerenveen en de markt in de rest van Nederland en Europa wordt ondersteund vanuit de vestiging Rijswijk. Tevens heeft Ventus een vestiging in Lake Placid (USA) van waaruit de klanten in de VS worden bediend en een vestiging in Gronau (Duitsland) voor onze Duitse klanten.

Ventus maakt deel uit van de Ventus Groep, zie ook www.ventusgroep.nl.

Ventus team compilatie

DE MARKT HEEFT BEHOEFTE AAN REALISATIEKRACHT!

DE MISSIE VAN VENTUS

Wij zien bij bedrijven een gat tussen strategie en uitvoering. Het ontbreekt organisaties meestal niet aan innovatieve ideeën en slimme plannen, maar we merken wel dat er behoefte is aan IT-professionals die de kennis en ervaring hebben om die strategie ook daadwerkelijk te realiseren.

In het bedrijfsleven en bij de overheid zien we een aanhoudende vraag naar ervaren vakmensen die de strategie begrijpen, deze kunnen vertalen naar projecten, deze projecten kunnen leiden en ook de concrete uitvoering ter hand kunnen nemen.

Wij zijn IT-professionals die hun beloftes waarmaken. We zijn ondernemende managers, slimme adviseurs en denkende uitvoerders van complexe en ingrijpende IT-projecten. Wij zorgen dat IT bijdraagt aan het resultaat van onze klanten, zodanig dat zij ons waarderen om onze kennis, betrouwbaarheid en realisatiekracht.

En omdat ons succes en dat van onze klanten wordt bepaald door de kennis en inzet van onze IT-professionals, zorgen wij goed voor onze medewerkers. Door ze écht aandacht te geven als mens, ze alle ontwikkelingsmogelijkheden te bieden die passen bij hun persoon én de markt en ook door een financiële beloning waaruit hun waardevolle meerwaarde blijkt.

Onze aanpak

Op basis van detachering of een vaste prijs kunt u onze IT-professionals voor bepaalde tijd inzetten binnen uw organisatie. Voor vele functies hebben wij medewerkers regelmatig beschikbaar binnen onze vakgebieden.

De medewerkers die we bij u detacheren zijn bij Ventus in vaste dienst en kunnen daarmee onafhankelijk hun rol vervullen binnen uw organisatie. Ook kunnen we expertise leveren uit het brede netwerk van Ventus, maar alleen als u dat wenst. Een aanvraag beantwoorden we binnen 48 uur met een passende match. U ontvangt hierbij van ons één CV: van de in onze ogen best passende kandidaat. Kandidaten die niet voldoen aan de eisen worden door ons niet aan u aangeboden. In sommige gevallen kan het dan ook voorkomen dat we niet kunnen helpen, al proberen we dit uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen. Voor vaste klanten hebben we altijd extra capaciteit achter de hand, zodat we direct kunnen opschalen indien nodig.

 

Omdat onze medewerkers bij ons in vaste dienst zijn, hoeft u zich nooit zorgen te maken over hun arbeidsrechtelijke situatie. Ook zijn ze voor hun inkomen niet afhankelijk van wel of geen opdracht en is er geen belang opdrachten onnodig lang te rekken. Ventus professionals zijn ervaren tot zeer ervaren. Ze zijn gewend zich snel aan te passen aan een nieuwe omgeving om resultaat te bereiken. De unieke combinatie van deze ervaring en voor detachering benodigde karaktereigenschappen maakt de Ventus professional zeer succesvol in de meest uiteenlopende omstandigheden. Het belang van de klant staat hierbij altijd voorop.

Ook bieden we onze unieke reserveringsoptie aan, want ook in de IT geldt dat de juiste man/vrouw op de juiste plek een belangrijke factor is in het al dan niet succesvol zijn. U wilt dan ook niet afhankelijk zijn van het beschikbare aanbod in de week dat u uw aanvraag in de markt zet. Bij Ventus plannen we graag vooruit en reserveren wij voor u ruim van tevoren de juiste interim kandidaat. Zo bent u tijdig verzekerd van de juiste expertise en kunt u in alle rust uw voorbereidingen doen.

Computable winnaar 2019
Computable awards
Computable awards 2021

Hier staan de IT-professionals van Ventus voor:

Uitstekend opgeleid

Innoverend

Realisatiekracht

Z

24 jaar ervaring