skip to Main Content
Esther Molenaar bc.

Esther Molenaar BC

“De juiste ingrediënten maken het geheel”

 

Leiderschap, inspireren en management heeft veel overeenkomsten met het culinaire, mijn grote hobby. Als chef kok creëer je een menu op basis van visie en inspireer je het team en gasten. Je bekijkt welke ingrediënten nodig zijn, berekent kost- en verkoopprijs, bepaalt de volgorde waarin de gerechten bereid worden en gaat met het team aan de slag. Je weet van tevoren niet precies hoe het op tafel komt, maar je volgt hoe het gaat, stemt regelmatig af en als iets dreigt te gaan schiften of aanbranden stuur je op tijd bij of los je het probleem met het team op. Je geeft het team hierin verantwoordelijkheid.

Het runnen en (Agile) transformeren van een (ICT) afdeling zit in mijn bloed. Met hoge omgevingssensitiviteit, resultaatgerichtheid, rust en nuchterheid ben ik in staat ben om met iedere laag in de organisatie verbinding te leggen. Ik realiseer het gewenste pad met de collega’s samen, waarbij ze zich vertrouwd voelen om de sprong te wagen. Ik beweeg me gemakkelijk in iedere politiek gevoelige context op strategisch niveau. Binnen de afdeling creëer ik een open informele werkcultuur waarin ieder die dat wil kan groeien.

Mijn stijl is open, faciliterend en waar mogelijk gericht op zelforganisatie. Energie krijg ik van verbinden en het laten groeien van mensen met een gezamenlijk doel in het vizier. Ik geloof in het vóórleven en waar nodig je kwetsbaar durven opstellen. Ik heb zelfdiscipline en verwacht dit ook van anderen. Ik stuur op de grote lijnen, maar weet precies hoe de afdeling ‘danst’ en waar bijgestuurd moet worden. Ik ben ook van de fun, even iets heel anders waardoor een glimlach op de soms wel heel serieuze gezichten komt. In samenwerking creëren we met elkaar resultaat, bevlogenheid en creativiteit in een organisatie.