Teamwork en synergie binnen Ventus teams

teamwork ventus

Teamwork en synergie binnen Ventus teams

Het personeel reageerde al eerder enthousiast op de top 10 notering van de Computable Career Guide. Jeroen Bijl, Directeur Ventus Test Professionals, vertelt over team Ventus Test Professionals, de nominaties en het teamwork binnen Ventus.

Jeroen: “De reacties op de noteringen van de Computable Career Guide waren bij het Ventus Test Professionals team fantastisch. Iedereen had een gevoel van trots. Ook de klanten en andere relaties reageerden met oprechte en warme felicitaties op de top 10 notering van de Computable Career Guide. Iedereen ziet het als een mooie prestatie van het gehele Ventus team. Duidelijk een team effort. Het ‘teamwork’ zie je ook terug in andere zaken. Want wat mij de afgelopen tijd binnen het Ventus team het meest is opgevallen, is dat de 3 teams binnen Ventus nóg meer de synergie vinden en bewust zoeken hoe we elkaar kunnen versterken.”

Jeroen: ”Ventus Test Professionals wordt gekarakteriseerd door een team van ondernemende professionals die talent gericht en progressie gericht werken, waardoor ze plezier hebben en daardoor duurzame resultaten realiseren. Deze kernwaarden komen terug in onze interne trainingen, werkwijze en onze benadering van onze relaties. Door deze kernwaarden op verschillende manieren terug te laten komen, is het een onderdeel van ons team én ons DNA geworden.”

Openstaande vacatures bij Ventus Test Professionals

Jeroen: “Bij nieuw personeel is het belangrijk dat ze op een gemotiveerde, enthousiaste en creatieve manier onze klanten een stap verder brengen in succesvolle projecten. Een aantal jaar ervaring, potentie, talent en ondernemerskracht is essentieel. Ook de wil om jezelf te blijven ontwikkelen, dus groeien persoonlijk en professioneel is essentieel! We hebben een aantal openstaande vacatures bij Ventus Test Professionals. Bij een Test Analist en QA Engineer zijn we specifiek opzoek naar specialisten die goed in processen kunnen denken en sterk zijn in het kritisch doorvragen om de juiste requirements vast te stellen. Mensen moeten dus communicatief en analytisch sterk zijn. Bij een Test Automatiseerder zijn we specifiek opzoek naar specialisten in de techniek. Die helemaal ‘los gaan’ op het neerzetten van het framework en het scripten van de testscenario’s. Het ontwikkelen van software moeten ze leuk vinden. Techneuten die goed kunnen communiceren dus.”

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Ventus behaalde een nummer 1 notering voor ‘Beste Arbeidsvoorwaarden’ in de Computable Career Guide. Jeroen:”De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk voor een werkzoekende omdat een organisatie daarmee het verschil maakt. Op het vast maandsalaris maak je het verschil niet. Juist met de secundaire arbeidsvoorwaarden maak je het verschil tussen doen wat je moet doen of echt zorgen voor je personeel en hun partners en/of gezin. Dat laatste doen wij.”

What’s next?

Jeroen: ”De afgelopen tijd hebben we veel bereikt binnen de Ventus groep. We vierden vorig jaar ons 20-jarig bestaan én hebben dit jaar de top 6 notering te pakken van beste ICT werkgever. Ook volgend jaar gaan we gewoon door! Dan bestaat Ventus IT Professionals en Ventus Test Professionals 5 jaar. Wie weet worden we opnieuw verrast met een mooie prijs.”