Cloud Consultant

onafhankelijk cloudadvies

Cloud Consultant

Je hebt passie voor de mogelijkheden die de cloudmarkt biedt en bent bekend met (pre)sales activiteiten zoals het geven van presentaties of het beantwoorden van RFP’s. Uiteraard sta je open voor de diverse cloudvraagstukken van onze klanten. Dat je commercieel bent ingesteld is overduidelijk en je weet onze klanten te enthousiasmeren en te motiveren. Dit doe je op natuurlijke wijze omdat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Daarnaast vind je het leuk en vanzelfsprekend om mee te denken aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en diensten voor Ventus. Als consultant ben je als een vis in het water wanneer je een ‘brugfunctie’ vervult tussen architectuur en beheer en ben je in staat om een architectuurontwerp te vertalen naar praktische activiteiten in een plan van aanpak.

Ben jij onafhankelijk in de cloudmarkt en wil je altijd het beste advies geven aan je klant? Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en commercieel ingesteld? Wil jij onderscheidend zijn van je collega’s en hiervoor worden beloond? Dan is Ventus op zoek naar jou!

Wij vragen
Enthousiast talent, dat het verschil maakt. Om dit aan te tonen bezit je de volgende vakkennis:

  • HBO/WO werk- denkniveau, gecombineerd met een analytisch en conceptueel denkvermogen
  • Kennis van cloud en de verschillende service modellen en vormen (IaaS, PaaS, SaaS, public, private en hybride)
  • Kennis van applicatielandschappen, processen en architecturen
  • Ervaring met applicatie-, server- en dataconsolidatie en migratietrajecten
  • Een aantoonbaar kennisniveau en praktijkervaring op het gebied van server en storage omgevingen (bij voorkeur Citrix, VMware, Microsoft, Google, RES, AppSense, Cisco, HP, EMC, NetApp en Commvault)
  • Naast kennis van cloud heb je kennis op het vlak van netwerken en beveiliging
  • In bezit van rijbewijs B

Solliciteren
Binnen Ventus hopen we dat je enthousiast bent geworden van deze vacature(s) en komen graag met je in contact. In deze moderne tijd zijn veel contactmomenten mogelijk.

Maak een connectie met Edwin Koose via linkedin en stuur een persoonlijk bericht.

Of stuur een email met je CV naar e.koose@ventus.nl