Ventus Agile Pizza Eve

Geslaagde Agile Pizza eve

Ventus Agile Pizza Eve

De eerste Ventus Agile Pizza Eve is achter de rug! Met een ruime opkomst in Rijswijk ondanks het stormpje buiten, kunnen we terug kijken naar een geslaagde avond. Zoals de titel van de avond luidde: een avond vol met lekkere pizza’s, onderwerpen die te maken hebben met Agile en gezellige Ventus collega’s.

De avond begon met een check-in: hoe voel je je en wat speelt er allemaal in jouw omgeving? Kort daarna werden de maatwerk pizza’s stipt om 18.00 uur geleverd en niet lang daarna begon het echte werk met een aantal interessante onderwerpen. Onder faciliterend leiderschap van Ryan werd de Lean Coffee methode toegepast. Met de timer in de hand hebben we ruim de helft van de opgegeven onderwerpen besproken.

Dit leverde interessante discussies en inzichten op. Zo is er stil gestaan bij de do’s en don’t van een Agile transformatie, de downsides van Agile, MVP inflatie, omgaan met politieke omgevingen en omgevingen waar geen Product Owners aanwezig zijn.

Bij binnenkomst is de happiness van de mensen gemeten. Datzelfde is gedaan bij de afsluiting van de avond. Iedereen bleek nog steeds happy te zijn! Verder hebben we met z’n allen kort nagedacht over de volgende keer. Dit leverde goede feedback op. Zo is besloten dat de avond zeker een vervolg krijgt, hoogstwaarschijnlijk in juni, ditmaal in Nijkerk. To be continued!