Ventus behandelt case Track en Trace bij Hacking Health

Ventus behandelt case Track en Trace bij Hacking Health

Van 19 tot 21 mei vond in 5 academische ziekenhuizen Hacking Health plaats, een jaarlijkse hackathon waar technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten samen worden gebracht. Hacking Health heeft als doel om zorg & gezondheid te vernieuwen door mensen te verbinden die op zoek gaan naar mensgerichte oplossingen voor actuele problemen.

      

Ventus was partner van Hacking Health Utrecht. Bij het team dat aan de slag ging met track en trace, brachten Maarten Kok en Marleen Baerveldt de kennis van Ventus op het gebied van slimme gebouwen in. Het bedrijfsrestaurant was speciaal voor de gelegenheid uitgerust met apparatuur van Cisco. Door het track en trace team werd in 36 uur een virtuele SEH, IC, OK en CT ruimte ontwikkeld in het restaurant. Tevens maakten ze het mogelijk een patiënt te volgen, te ‘klokken’ op het moment dat een ruimte werd betreden of verlaten en werd patiëntverwisseling voorkomen door ook bloedzakken uit te rusten met tags.

Track en trace opent een oneindig aantal mogelijkheden voor slimme toepassingen: van slim parkeren tot slimme verlichting en van wayfinding tot voorkomen van patiëntverwisselingen.

Meer weten? Neem contact op met Edwin Koose.