VIP sponsort Christiaan Huygens school voor First Lego League!

VIP sponsort Christiaan Huygens school voor First Lego League!

De FIRST  LEGO League (FLL) is een educatief programma dat jongeren van 9 t/m 14 jaar uitdaagt  de maatschappelijke rol van wetenschap &  technologie (w&t) te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

“Als school hebben wij 3 (en dankzij Ventus IT professionals BV) 4 Lego Mindstorms-robots (Educatie versie) waar wij de uitdagingen van de First Lego League mee aangaan. En een uitdaging is het zeker. Maar ook een geweldige manier om de kinderen, op ons voltijds hoogbegaafdheidsonderwijs, kennis te laten maken met- en te enthousiasmeren voor het programmeren en de techniek die hierbij komt kijken. Met de toevoeging van een vierde krijgen meer kinderen de kans om te leren programmeren en bouwen”. 

“Na het eerste jaar dat wij deelnamen hebben we de First Lego League toegevoegd aan ons curriculum, juist omdat deze manier van werken ook erg past bij ‘onze’ kinderen. Binnen de First Lego League zijn de kinderen uit groep 7 en 8 namelijk voortdurend aan het onderzoeken, plannen (bijstellen) en wordt hun doorzettingsvermogen enorm op de proef gesteld. Maar als ze er dan staan… in die First Lego League-arena op het Deltion College in Zwolle, dan zie je hoe trots ze zijn op wat ze bereikt hebben. Zelfs als ze daar geen prijs mee winnen, zijn ze enthousiast en een geweldige technische- en ict-ervaring rijker”.

Security Expert Bart Dijkman Dulkes heeft voor dit jaar FLL voor de Christiaan Huygens school aangedragen. Ventus IT-professionals draagt dit jaar bij aan de deelname van de FLL in de vorm van een op het onderwijs afgestemde Lego robot. De robot zal door de groepen 7 en 8 worden gebruikt om de uitdagingen van dit jaar aan te pakken. Dit jaar heeft de FLL als thema City Shaper. Hoewel de details nog niet bekend zijn lijkt het erop dat dat “Smart City” ook hier de aandacht krijgt.  Klik hier voor meer informatie.