Youngtimer lease nu ook mogelijk bij Ventus

Youngtimer lease nu ook mogelijk bij Ventus

Sinds 1 januari 2017 heeft Ventus haar mobiliteitsregeling uitgebreid met de mogelijkheid om een zogeheten youngtimer te leasen. Afgelopen week was het zover: de eerste youngtimer bij Ventus is een feit en Marcel de Jong is de gelukkige berijder van deze hele mooie BMW X5 .

Youngtimer lease is als arbeidsvoorwaarde interessant omdat de bijtelling slechts betaald hoeft te worden over de dagwaarde van de auto i.p.v. over de cataloguswaarde. Het feit dat het bijtellingspercentage hoger is (35%) wordt ruimschoots gecompenseerd door de veel lagere waarde waarover de bijtelling wordt berekend. Deze regeling geldt voor auto’s van 15 jaar of ouder, ook voor auto’s vanuit het buitenland. De RDW hanteert hierbij als leeftijd de eerste tenaamstelling die op het kentekenbewijs staat uit het land van herkomst.
De auto van Marcel komt uit Duitsland, heeft iets meer dan 150K op de teller en verkeert in fantastische staat. Het is uiteraard wel even zoeken naar dit soort pareltjes, maar in Nederland zijn er inmiddels verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het selecteren van deze auto’s in binnen- en buitenland.
Het toch al meer dan complete arbeidsvoorwaardenpakket van Ventus is hiermee nog completer en flexibeler geworden!