Continuous Detection and Response (CDR) is een beveiligingsstrategie die de nadruk legt op de continue bewaking van netwerken en systemen op bedreigingen en de snelle reactie op gedetecteerde bedreigingen.
Het doel van CDR is om de schade veroorzaakt door aanvallen te minimaliseren door ze vroeg te detecteren en snel te reageren. Deze aanpak staat in contrast met traditionele beveiliging benaderingen die zich richten op preventie en detectie nadat een aanval heeft plaatsgevonden.
CDR vereist een uitgebreide beveiligingsoplossing die zowel technologie als processen omvat. De technologie component omvat tools voor het bewaken van netwerken en systemen, evenals voor het analyseren van gegevens om potentiële bedreigingen te identificeren. De procescomponent beschrijft de stappen die moeten worden genomen als reactie op gedetecteerde bedreigingen.
De voordelen van CDR zijn onder meer verbeterde beveiliging, minder uitvaltijd en lagere kosten. CDR kan organisaties ook helpen om te voldoen aan compliance-eisen.
Bij de implementatie van CDR moeten organisaties rekening houden met de volgende factoren:
– De soorten bedreigingen die zich het meest waarschijnlijk zullen voordoen;
– De gevoeligheid van de gegevens die worden beschermd;
– De middelen die beschikbaar zijn voor het monitoren van en reageren op bedreigingen;
– De organisatiecultuur en de bereidheid van medewerkers om procedures te volgen.
CDR is een complexe beveiligingsstrategie, maar het kan een effectieve manier zijn om netwerken en systemen te beschermen tegen aanvallen. Organisaties moeten hun specifieke behoeften zorgvuldig overwegen voordat ze CDR implementeren.
Wil je met jouw organisatie werken aan deze beveiligingsstrategie of aan een ander strategie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder.
-> Bekijk de mogelijkheden voor professionals
-> Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers