skip to Main Content

Bij ons sta je op 1! Daarom Ventus.

Ben jij liever geen nummer? Dan heb je zeker nooit op 1 gestaan? Dat gaat veranderen als je bij Ventus komt werken. Wij weten dat onze IT-professionals verantwoordelijk zijn voor ons succes en dat van onze klanten. Daarom zijn we zuinig op je en zorgen we ervoor dat jij de beste versie van jezelf kan zijn. Werkgeluk is bij ons nooit ondergeschikt aan commercieel belang. Bij Ventus zien we jouw kwaliteiten en ben je onderdeel van een hecht team. We ondersteunen je bij het versterken van jouw vakmanschap en geven je de vrijheid zelf te ondernemen en initiatieven te ontplooien. Je krijgt uitdagende opdrachten en een ruim opleidingsbudget, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarnaast krijg je natuurlijk een prima salaris en de beste secundaire arbeidsvoorwaarden van Nederland. Daarom Ventus!

Gezien en gewaardeerd als professional én als persoon.
Ruimte voor ambities en budget voor ontwikkeling.
Zeggenschap en beloning voor ideeën.
Ondersteuning waar nodig, vrijheid waar gewenst.

Dit is jouw traject

1

SOLLICITEER

Laat je cv achter op de website of stuur een e-mail en vertel waarom jij bij ons wilt werken.

2

MAAK KENNIS

Laat zien wie je bent en waar je voor staat en leer ons kennen in een aantal gesprekken.

3

BEKIJK ONS VOORSTEL

Zijn we na de interviews aan beide kanten razend enthousiast, dan doen we jou een mooi voorstel.

4

GA AAN DE SLAG!

Blij met de voorwaarden? Gefeliciteerd! Vanaf nu hoor je bij Team Ventus!

Marleen Baerveldt MSc

“Het leukste van werken bij Ventus is dat je een ondernemer kunt zijn met de zekerheid van een vast dienstverband. Er is ruimte voor eigen initiatief en opbouwende kritiek. Als je opdrachten binnenhaalt, word je extra beloond. Bij Ventus word je snel in het team opgenomen. Daarnaast krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zodat je altijd de beste resultaten voor een klant blijft behalen.”

Marleen Baerveldt MSc
Senior Projectmanager
Anouar Moro MSc

“Ventus staat voor ondernemend. Je krijgt de vrijheid om jezelf te profileren binnen je expertise. Ventus is bereid om in jou te investeren, zodat beide partijen daar beter van worden. Als werknemer doe je ook iets terug en neem je altijd een proactieve houding aan. Bijvoorbeeld door nieuwe kansen te spotten in de markt en collega’s te ondersteunen.”

Anouar Moro MSc
Business Informatie Analist
Steven Heye

“Soms heb ik zelf niet direct een oplossing. Dan kan ik mijn collega’s raadplegen voor advies. Het delen van kennis is één van de sterke punten van Ventus.”

Steven Heye
Test Expert
Harm Bruins

“Innovatie is een belangrijke drijfveer voor mij. Binnen Ventus kan ik deze maximaal benutten. Daardoor voel ik me thuis in dit team.”

Harm Bruins
Test Automation Expert

Interessante opdrachtgevers

die jouw inzet waarderen.

Sollicitanten vragen ook

Bij Ventus zoeken we naar opdrachten, die goed aansluiten op jouw ervaring en passen bij jouw wensen. Zo helpen we jou bij de volgende stap in je carrière. Door interessante uitdagingen, een nieuwe branche of een verdieping van jouw kennis en kwaliteiten. Met Ventus op de achtergrond om eventueel bij te springen en mee te sparren, heb je het vertrouwen dat je tot mooie resultaten komt.

Qua opdrachtgevers moet je denken aan de grote(re) bedrijven en instellingen in Nederland, zoals een ministerie, een bank, een multinational of een ziekenhuis. Heb je internationale ambities? Laat
het ons dan vooral weten!

Je collega’s zijn mensen zoals jij: gedreven IT-professionals die het leuk en uitdagend vinden om voor wisselende opdrachtgevers in verschillende sectoren te werken. Mensen die het verschil willen maken en nooit uitgeleerd zijn. Contact heb je zowel in groepsverband tijdens meetings als op het kantoor van Ventus wanneer je daar een dagje komt werken. Of natuurlijk 1 op 1 voor directe afstemming over een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er meerdere keren per jaar evenementen en teamuitjes waar je aan deel kan nemen. De sfeer binnen Ventus is laagdrempelig, open en toegankelijk. Je voelt je binnen de kortste keren part of the team.

Het zoeken naar een nieuwe opdracht gaat altijd in overleg. We brengen je wensen in kaart en gaan daarmee aan de slag. Zo weten we waar jouw voorkeur ligt qua bedrijf, soort opdracht en reistijd woon-werk. We proberen natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe uitdaging voor je te vinden. Daarom beginnen we zes weken voordat je lopende opdracht afloopt met inventariseren. Ook als een opdracht bij nader inzien toch niet bij je past, kan je dit gewoon aangeven en zoeken we samen naar een oplossing.

Begeleiding vanuit Ventus vindt plaats door je manager. Je kan hem of haar altijd raadplegen voor issues die spelen. Of afstemmen welke extra trainingen handig zijn om je opdracht nog beter uit te kunnen voeren. Ook voor het regelen van faciliteiten kan je bij je manager terecht. Bij Ventus zijn de lijnen kort en de drempels laag.

We hanteren binnen Ventus een groeimatrix, een soort van functiehuis. Afhankelijk van de zwaarte zijn de functies gekoppeld aan een schaal, een STYR-level. De salarissen die horen bij deze schaal zijn gebaseerd op benchmark salarisgegevens binnen de Nederlandse IT-sector. Ventus kiest hierbij een salarisniveau dat hoort bij de 25% best betalende bedrijven van het land!

Bij vrijwel alle klanten wordt er momenteel volgens een hybride model gewerkt (40% op kantoor, 60% thuis). Het kan echter nog steeds voorkomen dat je volledig thuis werkt of fulltime bij de klant zit. Wil of kan je niet thuiswerken, dan ben je altijd welkom op een van de kantoren van Ventus. Voor kosten die je maakt door thuis te werken, geeft Ventus een vergoeding.

Je krijgt bij Ventus zowel budget in tijd als in geld. Per jaar heb je tien studiedagen en een persoonlijk budget beschikbaar van tussen de 4000 en 8000 euro (afhankelijk van of de opleidingen klassikaal of digitaal worden gevolgd). Elk jaar werk je aan je eigen opleidingsplan, dat je samenstelt in overleg met je manager. Een deel van de opleiding vindt plaats via de Ventus Academy. Samen met een groep collega’s volg je dan tegelijkertijd dezelfde opleiding.