skip to Main Content

Ons verhaal

Ventus is opgericht in 1998 en maakt deel uit van de Ventus Group, die bestaat uit Ventus Information Management, Ventus IT Professionals, Ventus Test Professionals, Ventus Data Professionals en Xantara-it. Onze specialisten werken bij de overheid, voor non-profitorganisaties en in het (inter)nationale bedrijfsleven.

IT-specialist sinds 1998

Ventus IT-professionals ondersteunen al 25 jaar klanten met hun expertise op het gebied van agile werken, projectmanagement, digitale transformatie, IT-management, architectuur, security, netwerken, (automated) testen, data science en software development. Zij doen dat via detachering, op projectbasis of als consultant.

In Nederland opereert Ventus vanuit twee vestigingen. De noordelijke en oostelijke markt bedienen we vanuit Heerenveen en ons kantoor in Rijswijk ondersteunt de rest van Nederland en Europa. Daarnaast heeft Ventus vestigingen in South Burlington (USA) en Gronau (Duitsland).

Beste werkgever 2022 in secundaire arbeidsvoorwaarden

De missie van Ventus

Met onze kennis, ervaring en inzet zorgen dat IT bijdraagt aan het resultaat van onze klanten. Dat is de missie van Ventus! Om dit te bereiken hebben wij IT-professionals in dienst, die niet alleen het beste uit zichzelf halen, maar ook hun collega’s weten te motiveren, te ondersteunen en te coachen naar succes. Het zijn ondernemende managers, slimme adviseurs en denkende uitvoerders die veel ervaring hebben met complexe en ingrijpende IT-projecten. En omdat ons succes en dat van onze klanten door hen bepaald wordt, zorgen wij goed voor ze. Door persoonlijke aandacht, tal van ontwikkelingsmogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Gepassioneerde specialisten maken het verschil voor Ventus en zorgen dat onze klanten kunnen rekenen op kennis, betrouwbaarheid en realisatiekracht.

“De markt heeft behoefte aan realisatiekracht.”

“Wij zien bij veel bedrijven een gat tussen strategie en uitvoering. Het ontbreekt organisaties meestal niet aan innovatieve ideeën en slimme plannen. Maar we merken dat er behoefte is aan IT-professionals die de kennis en ervaring hebben om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Die vakmensen heeft Ventus in huis! Zij begrijpen de strategie, kunnen deze vertalen naar projecten,geven leiding of zorgen voor concrete uitvoering van de plannen.”

ir. Flip Houtman, oprichter en algemeen directeur van Ventus

Hier staat Ventus voor

IT-SPECIALIST

25 JAAR ERVARING

REALISATIEKRACHT

INNOVATIE

Onze aanpak

Op basis van detachering of een vaste prijs kan je onze IT-professionals voor bepaalde tijd inzetten binnen jouw organisatie. Zij zijn bij Ventus in vaste dienst en kunnen daarmee onafhankelijk hun rol vervullen. Doe je bij ons een aanvraag, dan beantwoorden we deze binnen 24 uur met een passende kandidaat. Je ontvangt van ons een cv van de in onze ogen beste match. Kandidaten die niet voldoen aan de door jou gestelde eisen bieden we ook niet aan. Omdat wij onze klanten zo snel mogelijk willen helpen, zorgen wij voor een ruime capaciteit van beschikbare IT-specialisten.

Omdat onze medewerkers bij ons in vaste dienst zijn, hoef jij je geen zorgen te maken over hun arbeidsrechtelijke situatie. Ook zijn ze voor hun inkomen niet afhankelijk van opdrachten en hebben zij er dus geen belang bij om projecten onnodig lang te rekken. Ventus professionals zijn zeer ervaren en gewend zich snel aan te passen aan een nieuwe omgeving. De unieke combinatie van dezer eigenschappen maakt onze IT-ers zeer succesvol in de meest uiteenlopende omstandigheden. Het belang van jou als klant en het bereiken van resultaat staat altijd voorop.

Bij Ventus plannen we graag vooruit en reserveren wij voor jou ruim van tevoren de beste interim kandidaat. Door deze unieke reserveringsoptie ben je tijdig verzekerd van de juiste man/vrouw op de juiste plaats en niet afhankelijk van het beschikbare aanbod in de week dat je jouw aanvraag in de markt zet. Zo kan je rustig alle voorbereidingen doen en weet je precies wanneer onze IT-professional voor je aan de slag gaat.

Ventus actueel

Tom Safari komt in dienst bij Ventus Software Brains

Ventus Software Brains verwelkomt Tom Safari

Tom Safari start 1 februari als senior development expert bij Ventus Software Brains. Tom is…

Verder lezen
Twee mensen zitten achter een laptop te werken.

Essentie van goed projectmanagement

Om een project tot een succesvol einde te brengen, is het belangrijk dat alle stakeholders…

Verder lezen
Robert Elsinga in de schijnwerper

In de schijnwerper – Robert Elsinga

De IT-professionals van Ventus werken iedere dag achter de schermen bij onze opdrachtgevers. Zij managen,…

Verder lezen