skip to Main Content

Ons verhaal

Ventus is opgericht in 1998 en maakt deel uit van de Ventus Group, die bestaat uit Ventus Information Management, Ventus IT Professionals, Ventus Test Professionals, Ventus Data Professionals en Xantara-it. Onze specialisten werken bij de overheid, voor non-profitorganisaties en in het (inter)nationale bedrijfsleven.

IT-specialist sinds 1998

Ventus IT-professionals ondersteunen al 25 jaar klanten met hun expertise op het gebied van agile werken, projectmanagement, digitale transformatie, IT-management, architectuur, security, netwerken, (automated) testen, data science en software development. Zij doen dat via detachering, op projectbasis of als consultant.

In Nederland opereert Ventus vanuit twee vestigingen. De noordelijke en oostelijke markt bedienen we vanuit Heerenveen en ons kantoor in Rijswijk ondersteunt de rest van Nederland en Europa. Daarnaast heeft Ventus vestigingen in München en Gronau (Duitsland) en in South Burlington (USA).

Beste werkgever 2022 in secundaire arbeidsvoorwaarden

De missie van Ventus

Met onze kennis, ervaring en inzet zorgen dat IT bijdraagt aan het succes van onze klanten. Dat is de missie van Ventus! Om dit te bereiken hebben wij IT-professionals in dienst, die het beste uit zichzelf halen en óók hun collega’s weten te motiveren, te ondersteunen en te coachen de beste versie van zichzelf te worden. Het zijn  ondernemende managers, slimme adviseurs en denkende uitvoerders die veel ervaring hebben met complexe en ingrijpende IT-projecten. En omdat ons succes en dat van onze klanten door hen bepaald wordt, zorgen wij goed voor ze. Door persoonlijke aandacht, tal van ontwikkelingsmogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kortom, door ze de ruimte en middelen te geven die hun vakmanschap versterken en hun werkgeluk vergroten.  Wij zijn ervan overtuigd dat gepassioneerde, succesvolle en tevreden specialisten een positieve impact maken bij onze klanten.

“De markt heeft behoefte aan realisatiekracht.”

“Wij zien bij veel bedrijven een gat tussen strategie en uitvoering. Het ontbreekt organisaties meestal niet aan innovatieve ideeën en slimme plannen. Maar we merken dat er behoefte is aan IT-professionals die de kennis en ervaring hebben om deze ook daadwerkelijk te realiseren. Die vakmensen heeft Ventus in huis! Zij begrijpen de strategie, kunnen deze vertalen naar projecten, geven leiding of zorgen voor concrete uitvoering van de plannen.”

ir. Flip Houtman, oprichter en algemeen directeur van Ventus

Hier staat Ventus voor

IT-SPECIALIST

25 JAAR ERVARING

REALISATIEKRACHT

INNOVATIE

Onze aanpak

Op basis van detachering of een vaste prijs kan je onze IT-professionals voor bepaalde tijd inzetten binnen jouw organisatie. Zij zijn bij Ventus in vaste dienst en kunnen daarmee onafhankelijk hun rol vervullen. Doe je bij ons een aanvraag, dan beantwoorden we deze binnen 24 uur met een passende kandidaat. Je ontvangt van ons een cv van de in onze ogen beste match. Kandidaten die niet voldoen aan de door jou gestelde eisen bieden we ook niet aan. Omdat wij onze klanten zo snel mogelijk willen helpen, zorgen wij voor een ruime capaciteit aan beschikbare IT-specialisten.

Omdat onze medewerkers bij ons in vaste dienst zijn, hoef jij je geen zorgen te maken over hun arbeidsrechtelijke situatie. Ook zijn ze voor hun inkomen niet afhankelijk van opdrachten en hebben zij er dus geen belang bij om projecten onnodig lang te rekken. Ventus professionals zijn zeer ervaren en gewend zich snel aan te passen aan een nieuwe omgeving. De unieke combinatie van deze eigenschappen maakt onze IT-ers zeer succesvol in de meest uiteenlopende omstandigheden. Het belang van jou als klant en het bereiken van resultaat staat altijd voorop.

Bij Ventus plannen we graag vooruit en reserveren wij voor jou ruim van tevoren de beste interim kandidaat. Door deze unieke reserveringsoptie ben je tijdig verzekerd van de juiste man/vrouw op de juiste plaats en niet afhankelijk van het beschikbare aanbod in de week dat je jouw aanvraag in de markt zet. Zo kan je rustig alle voorbereidingen doen en weet je precies wanneer onze IT-professional voor je aan de slag gaat.

Ventus actueel

Een groep mensen die met elkaar aan het overleggen zijn.

De business analist als stakeholder

Stakeholdermanagement is een vaak moeilijk en soms zelfs onbespreekbaar onderwerp. Het wordt door vele gezien…

Verder lezen
Een man met zijn handen in het haar achter een laptop die slachtoffer is geworden van datalekken.

Hoe bescherm je jouw organisatie tegen datalekken?

Tegenwoordig wordt maar liefst 88% van de datalekken (hacks kun je het niet meer noemen)…

Verder lezen
Transitiemanager Karin Lammers in de schijnwerper.

In de schijnwerper – Karin Lammers

De IT-professionals van Ventus werken iedere dag achter de schermen bij onze opdrachtgevers. Zij managen,…

Verder lezen