skip to Main Content
Marie-Rose van der Wilt

Marie-Rose van der Wilt

“Nieuwsgierigheid en passie leiden tot interessante oplossingen”

 

Bij elk (test) team waar ik tot nu toe bij binnenkom stel ik mij altijd voor als je vriendelijke huis-tuin-en-keuken nerd. Mijn affiniteit met computers en programmeren maakt dat ik graag in de techniek duik. Ik wil graag leren hoe iets werkt en wil die kennis vervolgens kunnen toepassen. Daarom heb ik een uiterst ambitieus project opgepakt waar ik me de komende jaren mee zoet kan houden: het bouwen van een operating system van begin tot eind.

Het doorgronden van systemen en processen komt mij altijd heel goed van pas bij het testen. Ik gooi een bevinding niet zomaar over de schutting naar de ontwikkelaars of een ander systeem. Ik grijp het vast en ga ermee rennen totdat ik heb gevonden waar het probleem vandaan komt, of dit nu in de applicatie zit die ik aan het testen ben of in een applicatie verderop in het landschap. Mijn kennis van programmeren kan ik vervolgens inzetten om mee te denken met de ontwikkelaars wat potentiële oplossingen kunnen zijn.
Omdat ik constant uitgedaagd moet worden, zit het daarom ook niet in mijn aard om binnen de lijntjes te kleuren. Ik zal altijd gaan zoeken en neuzen in de technieken die buiten het testen gebruikt worden. Pipelines, programmeertalen, code van de applicatie, automation frameworks, als ik erbij kan zal ik er naar gaan zoeken en kijken. Met deze gevarieerde kennis kan ik namelijk een probleem vanuit meerdere perspectieven bekijken om op die manier tot een oplossing te komen.