skip to Main Content
Groepsfoto van alle medewerkers en hun partners van Ventus Groep

Ventus in de top 10 van beste ICT-werkgevers 2019

Ventus is vandaag bekroond met een belangrijke zesde positie voor beste ICT-bedrijf van Nederland. Computable Career Guide 2019 beoordeelde ruim 317 andere ICT-bedrijven in Nederland. In de categorieën ‘waardering voor prestaties’ en ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’ en ‘metaalindustrie’ behaalde Ventus driemaal een nummer 1 notering. Ventus eindigt in de lijst ‘Beste ICT-werkgever’ op positie 6 met het fantastische eindcijfer 9.2!
Computable, het platform voor ICT-professionals, maakte vrijdag 14 juni 2019 het onderzoek bekend. Bijzonder aspect van de Career Guide is dat werknemers zelf hun eigen bedrijf kunnen aanmelden en beoordelen. “Onze belangrijkste assets zijn naast onze klanten, onze loyale collega’s. Als wij goed voor hun zorgen, zorgen zij goed voor onze klanten”, aldus Edwin Koose, Directeur Ventus IT Professionals, over de bekroning.
De 3 top 1 noteringen in de Computable Career Guide komen als een verrassing voor het management van Ventus. Flip Houtman, Algemeen Directeur Ventus: “Onze eigen medewerkers van Ventus hebben in het geheim onze organisatie aangemeld en beoordeeld, tot grote verrassing van het management. Realisatie is waar het bij ons om draait, ook in onze eigen organisatie. Ook in onze eigen organisatie maken onze IT-professionals dus het verschil.”

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Bij Ventus vinden ze het belangrijk dat naast een goed salaris ook de secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld zijn. Flip Houtman geeft het antwoord: “Onze medewerkers stellen elk jaar zélf de secundaire arbeidsvoorwaarden vast. Zo is een heel flexibele auto/mobiliteitsregeling ontstaan en worden bijvoorbeeld de fitnessabonnementen van de medewerkers betaald door Ventus. Daarnaast wordt er voor elke medewerker een studiebudget van €4.000 per jaar vrijgemaakt én tijd om hieraan te besteden.”
Ventus weet dan ook de vierde plek te behalen in de Computable Career Guide als het gaat over waardering voor scholingsmogelijkheden.
“Train people so they can leave. Treat them well enough so they don’t want to leave (Richard Branson)”, aldus Edwin Koose.

Waardering voor prestaties

Het is geen geheim dat het voor de IT-branche lastig is om goede professionals te vinden. Toch weet Ventus inmiddels bijna 70 medewerkers heel tevreden te houden en voor een langere tijd aan zich te binden. Een hoge betrokkenheid tussen collega’s en management is een van de redenen. Volgens Jeroen Bijl, Directeur Ventus Test Professionals; “Verantwoordelijkheid nemen kun je niet vragen zonder ruimte te geven aan passie en talent. Bij Ventus hebben we een hoge mate van betrokkenheid. De lijnen zijn kort en in het team denken we niet in hokjes. Door onze werknemers vrijheid en vertrouwen te geven, voelen zij zich gewaardeerd en worden zij écht zichtbaar in de organisatie.”
“Onze IT-professionals zijn ondernemende managers, slimme adviseurs en denkende uitvoerders van complexe en ingrijpende IT-projecten. Onze medewerkers zijn ervaren experts die hun beloftes waarmaken”, aldus Flip Houtman.