skip to Main Content
foto van een boom van onderen genomen. Rechtsboven staat het logo van Trees for All

Door de bomen zien we het bos

  • 2021

De mensen van Ventus hebben hun stem laten horen: Dit jaar besteden we het MVO-budget aan het planten van 300 bomen. Dat doen we dit jaar via de stichting Trees for All.
Trees for All plant sinds 1999 jaarlijks tientallen hectares bos in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Het is hun missie om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit doen zij altijd via duurzame bosprojecten. Zo dragen ze bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.
Ieder jaar wordt er met de 80 medewerkers van Ventus afgestemd over mogelijke donaties en dit jaar heeft de meerderheid gestemd op Trees for All. Waarom eigenlijk? ‘Ik ben de laatste tijd groener gaan denken en ik zie wat er gebeurt met het klimaat. Het is niet iets wat we zomaar moeten ontkennen. 300 bomen lossen het probleem niet op maar het is een kleine stap en alle beetjes helpen’ zegt een medewerker. ‘Ik wil een groenere en gezondere aarde doorgeven. Dit helpt daarbij. Wat me verder aanspreekt, is dat 75% van de baten van Trees for All besteed wordt aan hun doelstellingen. Ze zijn daar open over en dat vind ik verfrissend’ zegt een andere medewerker.
Jaarlijks verdwijnen er 3,5 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Wij bij Ventus zijn blij dat we een steentje of beter gezegd een boompje kunnen bijdragen.
Wil jezelf ook bomen laten planten? Doe dat via treesforall.nl. Elke boom telt!