skip to Main Content
Antea en Ventus gaan de samenwerking aan

Investeerder Antea verwerft meerderheidsbelang in Ventus

  • 2022

Samen met Haagse investeerder Antea gaat Ventus de komende jaren werken aan haar verdere groei. Groei in nieuwe disciplines (als software, data, business consultancy en architectuur), groei in het buitenland (Ventus is al actief in Duitsland en de Verenigde Staten) en groei middels de training van young professionals. Ook behoort groei middels overnames tot de mogelijkheden.

De transactie betreft een herplaatsing waarbij investeerder PMH Investments na een lange periode van samen ondernemen diens belang heeft verkocht. Antea heeft 54,2% van de aandelen in Ventus Group B.V. verworven. De overige aandelen zijn in handen van de directie en het managementteam van Ventus. Na de transactie verandert er niets in de directie en het managementteam van Ventus.

Flip Houtman, algemeen directeur van Ventus: “Na een zorgvuldig selectieproces hebben we gekozen voor Antea als partner voor de volgende groeistap die we gaan maken. Antea heeft een uitstekende reputatie, die ze in de gesprekken en contacten volledig hebben waargemaakt, en is een partij die het management veel vrijheid geeft. Ze delen onze ambities en plannen voor verdere groei.”

Roelant Scheepens, partner bij Antea: “Ventus is een hele mooie aanvulling op onze portefeuille. De ICT-sector is een branche waar we graag in investeren, mede gezien de beperkte afhankelijkheid van de conjuncturele ontwikkeling. Het is een bedrijf met een bewezen formule, dat beschikt over een trouwe en breed gespreide klantenkring en een sterk management. We zien goede groeimogelijkheden, zowel autonoom als via overnames. Vooral bij dat laatste zullen wij ze helpen waar mogelijk.”