skip to Main Content
Animatie van het vergeten kind

Ventus helpt kwetsbare kinderen

  • 2022

Als tweede MVO actie van het jaar kiezen de medewerkers van Ventus dit keer voor stichting Het Vergeten Kind. Waar er eerder in het jaar gekozen werd om bij te dragen aan de bestrijding van de klimaatcrisis door een investering in Justdiggit Bunds, kiest het team er deze keer om bij te dragen aan een doel dichter bij huis.

Het Vergeten Kind

In ons land wonen maar liefst 100.000 kinderen in onveilige of onleefbare thuissituaties. Ze krijgen niet de liefde en aandacht die ze nodig hebben. Zo’n jeugd veroorzaakt trauma’s voor het leven. Het Vergeten Kind roept iedereen op: laat deze kinderen er niet alleen voor staan. De stichting strijdt voor een stabiele, liefdevolle omgeving waar zij zich goed kunnen ontwikkelen. Ze geven de kinderen positieve ervaringen met échte in aandacht, zodat ze zich gezien en gesteund voelen en ze weer zelfvertrouwen krijgen.

Donatie

Met deze donatie kunnen door de stichting kinderactiviteiten georganiseerd worden die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het voor de ontwikkeling van kinderen uit moeilijke thuissituaties van noodzakelijk belang is om positieve ervaringen op te doen. Om even dagelijkse problemen en zorgen opzij te kunnen zetten en ‘gewoon’ even kind te kunnen zijn. Zodat ze toekomst weer positief tegemoet kunnen zien.

Wil je meer weten over de stichting Het Vergeten Kind of wil je hen helpen? Dan verwijzen we je graag naar www.hetvergetenkind.nl.