skip to Main Content
Helder Alves

Helder Alves

“Als je succes in het leven wenst, maak van volharding je boezemvriend”

 

Met mijn exotische achtergrond hou ik van dans, muziek en van het genieten van het leven.
Het lijkt in schril contrast met een analytische IT-er, tenzij je passie in het leven ook ziet in het omarmen van uitdagingen en het helpen van anderen door het oplossen van problemen. Sinds mijn vroege jeugd heb ik altijd al gehouden van technologie. Toen de eerste homecomputers uitkwamen wilde ik er al een hebben. In plaats van het aan mijn vader te vragen, had ik een jaar lang een krantenwijk om mijn eigen computer te verdienen. Het plezier was dan ook erg groot toen ik mijn “ZX Spectrum” kon kopen.

Al gauw kwam ik er achter dat het geheugen van 16k aan de lage kant was. Door mijn achtergrond in elektronica was ik er niet bang voor om het open te maken en het geheugen uit te breiden. Geweldig was het gevoel om iets op te lossen en te zien dat de praktische toepassing verbeterde.

Deze waarden heb ik altijd in mijn leven opgenomen; volharden en genieten van het proces! Volharding klinkt als iets waar je veel te hard je best voor moet doen, maar ik geloof dat volharding moet komen uit de passie die je hebt voor je doel. Je enthousiasme voor het doel wordt je motor!