skip to Main Content
Portretfoto van Henk Keller

Henk Keller S-CISO

“Er is altijd een oplossing”

 

Een veel gebruikte uitdrukking “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat” is ook toepasbaar in de Informatie Beveiliging zonder afbreuk te doen aan vereiste niveau van beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en “compliance”.

Dankzij mijn jarenlange ervaring in de Informatie Beveiliging heb ik gezien hoe verandertrajecten vast kunnen lopen doordat de focus alleen maar op het HOE gericht is. Wet- en regelgeving vertaald naar rigide maatregelen, zonder te kijken of die wel passen binnen de organisatie. Een stap terug doen en de focus op WAT er geregeld moet worden verruimt je blik en laat je zien dat er meerdere vormen van “HOE” zijn die allemaal hetzelfde goede resultaat hebben.

Informatie Beveiliging mag best pragmatisch ingericht worden en wordt een succes als je het een “Business Enabler” laat zijn die het leven van zowel de business als de toezichthouder(s) eenvoudiger maakt.`

Het geeft me energie anderen te helpen een goede IAM omgeving op te zetten, valkuilen te helpen omzeilen en mijn ervaring in dit vakgebied in te zetten om tot mooie resultaten te komen.