skip to Main Content
Peter Kers

ing. Peter Kers

“Off all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt”

 

Vaak wandel, loop en rijd je de bekende rondjes, alleen of met je partner/vrienden, maar soms bestaat er de behoefte om daarvan af te wijken en een andere, meer uitdagende weg te zoeken. Dat herken ik privé bij het rijden op de mountainbike, racefiets of motor, maar ook in mijn werk. Als service manager zorg ik in basis voor de routinematige “practices” maar als de praktijk en dynamiek daar om vraagt ga ik graag op zoek naar experimentele of alternatieve oplossingen.
Dit zorgt tegelijkertijd voor nieuwe waardevolle inzichten en andere manieren van werken. Prachtig vind ik het om organisaties en teams, met ieder zijn rugzak gevuld met ‘gereedschap’, mee te nemen en begeleiden op die ongebaande paden.
Als oud-marinier én in de training alpine technieken (rots en ijs) van de NKBV (Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) heb ik geleerd om teams te (bege)leiden in de bergen of andere prachtige natuur onder bijzondere en vaak zware omstandigheden. Wanneer ik op pad ben, houd ik mijzelf altijd het bekende gezegde voor: “Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe”. Ik zet graag een teamresultaat neer, waarbij ik situationeel stuur op zowel de relatie als de inhoud met een scherp oog voor omgevingsinvloeden.
“Off all the paths you take in life, make sure a few of them are dirt” – John Muir