skip to Main Content

Cloud

De juiste cloudoplossing

Een onafhankelijk advies voor de beschikbare Clouddiensten is moeilijk te verkrijgen vanuit de markt, immers regelmatig komt de aanbeveling vanuit de Cloudleverancier zelf.

Hierbij is de doelstelling een overstap naar de Cloudoplossing van de leverancier en in mindere mate een onafhankelijk advies dat het beste is voor uw organisatie. Een mogelijk gevolg is een Cloudoplossing, die achteraf niet blijkt aan te sluiten bij uw behoefte en/of processen.

Edwin Koose

Edwin Koose

Heb je een vraag?

Laat het mij weten via telefoon of mail en ik kom er zo snel mogelijk op terug.

De aanpak

Met een onafhankelijk advies krijgt u inzicht in welk deel van uw IT-omgeving (en welke bedrijfsprocessen) geschikt is om naar de Cloud te migreren. Tevens wordt er inzicht gegeven in welke Cloudoplossingen (en bij welke leverancier) voor u het beste van toepassing zijn. Dus geen mooie verkooppraatjes, maar gewoon een helder en objectief verhaal, toegespitst op uw situatie en gebaseerd op de reële en laatste ontwikkelingen in de markt van Cloudleveranciers.

De architecten van Ventus ontwerpen voor haar klanten echte Cloudoplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het huidige en het toekomstige applicatielandschap. In samenspraak met de Cloudconsultant adviseren wij onze klanten hoe er wordt gemigreerd naar een nieuwe architectuur met een duidelijke overdracht naar de beheerorganisatie. Indien gewenst, kunnen wij ook het beheer voor u faciliteren.

De voordelen

Met een onafhankelijk cloudadvies van Ventus weet u zeker dat de oplossing is toegespitst op uw situatie en uw omgeving. Dit kan een advies en implementatie zijn voor een private-, public- of een hybride cloudoplossing. Eén ding weet u zeker en dat is dat het beleid, de governance en de compliance helder zijn beschreven en er een heldere aanpak wordt gedefinieerd voor de migratie. Daarnaast wordt ons advies altijd voorzien van een zogeheten ‘Exit-strategie’ zodat u bent gevrijwaard van een leveranciers lock-in.