skip to Main Content
Afbeelding van verschillende bunds en de tekst Greener land makes a cooler planet

Ventus schept een schepje mee

  • 2022

In het jaar 2022 doet Ventus er nog een schepje bovenop! Dit jaar doneert Ventus vanuit haar MVO-beleid tweemaal aan een goed doel. Voor de eerste donatie heeft de meerderheid van de medewerkers van Ventus er nogmaals voor gekozen om de klimaatcrisis te bestrijden. Er werd in grote getalen gestemd voor Justdiggit.

Wat is Justdiggit?

Justdiggit is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het herbebossen van droge en vergelende gebieden. Het doel is om de klimaatopwarming tegen te gaan en het leven voor mensen en dieren in deze gebieden te verbeteren. Justdiggit werkt samen met lokale partners en overheden om projecten op te zetten en uit te voeren. Hierbij gaat het om het planten van bomen, het aanleggen van bosjes en het behoud van natuurlijke bronnen. Daarnaast organiseert Justdiggit ook campagnes om het publiek bewust te maken van de klimaatopwarming en wat we hieraan kunnen doen.
Justdiggit is opgericht in 2011 en is actief in Kenia, Tanzania, Marokko en Senegal. Inmiddels hebben ze al meer dan 1 miljoen bomen geplant! Justdiggit wordt financieel ondersteund door verschillende bedrijven, maar ook door particuliere donateurs. Zo hebben ze in 2016 een crowdfundingcampagne gehouden waarmee ze maar liefst 1 miljoen euro bij elkaar hebben gebracht.

Gekozen voor bunds

Ventus heeft geïnvesteerd in 187 bunds. Als gevolg van de klimaatopwarming worden gebieden steeds droger. Door bunds aan te leggen, zorgt Justdiggit er voor dat er meer water in de grond blijft en er dus ook meer plantengroei mogelijk is. Bunds zijn halvemaanvormige kuilen in de grond, die regenwater opvangen. Door de harde toplaag van de grond open te breken, kan het regenwater weer de grond intrekken. Hierdoor kunnen de zaden die nog aanwezig zijn in de grond weer gaan groeien, waardoor de natuurlijke vegetatie terugkeert.
Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de lokale bevolking. Zo zorgen groene gebieden ervoor dat er minder hittestress is en dat er meer insecten zijn, wat weer een positief effect heeft op de bestrijding van malaria.
Wil je meer wilt weten over Justdiggit of wil je hen helpen? Dan verwijzen wij je graag naar www.justdiggit.org. Je kan ook je eigen Bundraiser starten. Hoe dit werkt vind je hier.