skip to Main Content
Wolk met een sleutel ter ondertseuning van cloud security.

Wat is Cloud Security Posture Management precies?

Cloud Security Posture Management (CSPM) is een cloud beveiligingsstrategie die organisaties helpt bij het beoordelen en verbeteren van hun algehele beveiligingshouding / kijk op de benodigde beveiliging in de cloud. Door de beoordeling van de cloudomgeving van een organisatie te automatiseren, kan CSPM helpen bij het identificeren van potentiële beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden, en corrigerende maatregelen aanbevelen om die risico’s te beperken.

In de op de cloud gerichte wereld van vandaag vertrouwen organisaties steeds meer op cloudgebaseerde applicaties en diensten om hun bedrijf te runnen. Maar naarmate het gebruik van cloudservices toeneemt, nemen ook de risico’s die eraan verbonden zijn toe. Uit een recent onderzoek van Gartner blijkt dat bijna de helft van alle organisaties te maken heeft gehad met een datalek vanwege een gebrek aan goede beveiligingscontroles in de cloud.

Om deze toenemende bedreigingen te bestrijden, wenden veel organisaties zich tot CSPM-oplossingen. CSPM kan organisaties helpen inzicht te krijgen in hun cloudomgeving en potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren. Bovendien kan CSPM de beoordeling van de cloudbeveiliging van een organisatie automatiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om kwetsbaarheden te identificeren en te verhelpen.

Bij het kiezen van een CSPM-oplossing is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

  • De oplossing moet eenvoudig te gebruiken en te implementeren zijn, zodat er geen uitgebreide training of ondersteuning voor nodig is. Uitgebreide dekking: de oplossing moet een uitgebreide dekking bieden van de cloudomgeving van een organisatie, inclusief openbare clouds, privé clouds en hybride omgevingen.
  • De oplossing moet een uitgebreide dekking bieden van de cloudomgeving van een organisatie, inclusief openbare clouds, privé clouds en hybride omgevingen. 
  • De oplossing moet kunnen worden geschaald om te voldoen aan de behoeften van een organisatie naarmate deze groeit en verandert. 
  • De oplossing moet flexibel genoeg zijn om tegemoet te komen aan de unieke beveiligingsvereisten van een organisatie. 
  • Ondersteuning: de leverancier moet uitstekende klantenondersteuning bieden in het geval er zich problemen voordoen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kunnen organisaties een CSPM-oplossing kiezen die het beste aan hun behoeften voldoet en hen de zichtbaarheid en controle biedt die ze nodig hebben om hun algehele kijk op de beveiliging in de cloud te verbeteren.

Als het gaat om het verbeteren van de algehele beveiligingshouding van een organisatie, is Cloud Security Posture Management (CSPM) een essentiële strategie om te overwegen. CSPM kan organisaties niet alleen helpen om hun huidige beveiligingsstatus in de cloud te beoordelen, maar ook om het beoordelingsproces te automatiseren om potentiële risico’s en kwetsbaarheden voortdurend te identificeren. Bovendien kunnen CSPM-oplossingen organisaties helpen corrigerende maatregelen aan te bevelen om risico’s te beperken en hun algehele beveiliging te verbeteren.

Organisaties die een CSPM-oplossing willen implementeren, moeten rekening houden met de volgende factoren: gebruiksgemak, uitgebreide dekking, schaalbaarheid, flexibiliteit en ondersteuning. Door met deze factoren rekening te houden, kunnen organisaties een CSPM-oplossing kiezen die het beste aan hun behoeften voldoet en hen de zichtbaarheid en controle biedt die ze nodig hebben voor een veilige cloud omgeving.

Wil je met jouw organisatie werken aan deze beveiligingsstrategie of aan een ander strategie? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder. 

-> Bekijk de mogelijkheden voor professionals
-> Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers