skip to Main Content

Business Development van start bij Ventus Group

  • 2024

Met groot genoegen kondigen wij aan dat Edwin Koose per 1 januari 2024, na negen succesvolle jaren als directeur van Ventus IT Professionals, een nieuwe uitdaging aangaat als Directeur Business Development en Innovatie binnen de Ventus Group. Edwin gaat zijn expertise en leiderschap inzetten voor het stimuleren van groei en innovatie in onze dynamische IT-markt.

In 2015 begon Edwin zijn reis bij Ventus IT Professionals, en negen jaar later onder zijn leiderschap, heeft het bedrijf een indrukwekkende groei doorgemaakt tot een team van ongeveer 30 professionals. De professionals van Ventus IT Professionals, met een expertise op het gebied van Security, Infrastructuur en Netwerken, hebben in deze jaren het verschil weten te maken in de huidige IT-markt, daarmee perfect aansluitend bij de behoeften van onze opdrachtgevers/klanten.

In zijn nieuwe rol als Directeur Business Development wordt Edwin verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van integrale dienstverlening en integrale klantbenadering over alle huidige diensten en klanten van Ventus heen. Deze integrale benadering is een belangrijke pijler voor de beoogde verdere groei en ontwikkeling van de Ventus Group in de komende jaren. Zijn takenpakket gaat bestaan uit:

  1. Ontwikkeling diensten & proposities; Edwin zal de leiding nemen bij het vormgeven en uitbreiden van de diensten en proposities van de Ventus Group om de klanten van Ventus nog beter van dienst te kunnen zijn, zodat deze blijven aansluiten bij de steeds veranderende behoeften van de markt. Hij zal zich hierbij richten op het voortdurend verbeteren en uitbreiden van de diensten en proposities.
  2. Ontwikkeling profielen IT-professionals; Als drijvende kracht achter het succes van Ventus IT Professionals begrijpt Edwin als geen ander het belang van het aantrekken, ontwikkelen en behouden van (top)talent. Hij zal zich richten op het continu verder verdiepen en verbreden van profielen en vaardigheden van IT-professionals binnen de organisatie, waardoor het team van Ventus kan blijven excelleren in de continu veranderende diverse technologiedomeinen.
  3. Klantontwikkeling & beheer; Edwin zal zich inzetten voor het versterken van bestaande klantrelaties en het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Met klanttevredenheid en het leveren van hoge kwaliteit als uitgangspunt wordt Edwin verantwoordelijk voor het verder opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten, waarbij hij zich richt op een hoge mate van klanttevredenheid en -groei.
  4. Positionering Ventus; Als Directeur Business Development zal Edwin zich bezighouden met het verder versterken van de positie van Ventus Group in de markt. Hij zal werken aan strategieën om het bedrijf te positioneren als een toonaangevende speler in de branche, waarbij hij de unieke waardepropositie van het bedrijf benadrukt. De focus ligt hierbij op differentiatie en het benutten van kansen in een competitieve omgeving.
  5. Sales & accountmanagement; Vanuit de sales- en accountmanagement activiteiten is de focus op het vergroten van de marktaanwezigheid, het stimuleren van de omzetgroei en nieuwe kansen benutten. Edwin gaat zijn ervaring en inzicht inzetten om deze groei binnen de Ventus Group te realiseren.
  6. Marketing & communicatie; Edwin gaat een strategische rol innemen in het ontwikkelen van effectieve marketing- en communicatiestrategieën om de merkzichtbaarheid te vergroten en de boodschap van Ventus Group kracht bij te zetten. Hij gaat hierbij ervoor zorgen dat de boodschap van het bedrijf helder wordt gecommuniceerd naar klanten en stakeholders.

Met Edwin als directeur Business Development en Innovatie kunnen wij ons verheugen op een periode van groei en vooruitgang voor de Ventus Group. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn ervaring en vaardigheden van grote waarde zullen zijn bij de belangrijke stappen de komende jaren van de Ventus Group.

Wij feliciteren Edwin met deze welverdiende promotie en kijken uit naar de reis die voor ons ligt!