skip to Main Content
Security specialist Justin Boerboom in de schijnwerper.

In de schijnwerper – Justin Boerboom

De IT-professionals van Ventus werken iedere dag achter de schermen bij onze opdrachtgevers. Zij managen, structureren, testen, beveiligen, ontwikkelen en bieden ondersteuning waar nodig. Wie zijn die mensen, die zich voor de meest uiteenlopende organisaties inzetten? Wat motiveert ze? En wat doen ze het liefst in hun vrije tijd? In deze rubriek zetten we steeds één van hen in de schijnwerper en maken we kennis met de persoon achter de professional.

Justin Boerboom – Security specialist en Cloud specialist

WAT DOET EEN SECURITY SPECIALIST?

Een security specialist houdt zich bezig met de lay-out van het securitybeleid. Dat betekent dat je uitzoekt aan welke wetgeving het bedrijf zich moeten houden en dat je bekijkt hoe informatie beveiligd is. Wie hebben er toegang, waar zitten de zwakke plekken en hoe los je die op? Daarbij moet je een balans zoeken tussen wat er mag (wetgeving), wat er kan (mogelijkheden) en wat er nodig is (functionaliteit van bedrijfsprocessen). Ook financiële aspecten spelen natuurlijk een rol. Hoeveel budget wil en kan men aan security besteden? De security specialist brengt dit alles in kaart en kijkt naar het gewenste beveiligingsniveau en hoe dat te realiseren is.

WELKE VAARDIGHEDEN KOMEN JE BIJ JE WERK VAN PAS? 

Ik kan heel makkelijk patronen herkennen en analyseren. Ook denk ik vaak ‘out of the box’, waardoor ik dingen zie die anderen niet zien en met oplossingen kom die anderen niet zo snel bedenken. Daarnaast heb ik veel profijt van mijn communicatie skills. Security is een breed specialisme, waarbij je samenwerkt met mensen in verschillende rollen, zoals engineers, managers en CISO’s. Dan is het belangrijk dat je aan iedereen duidelijk je standpunten en ideeën over kan brengen, de ene keer in managementtaal, de andere keer in technische taal.

HOE BEN JE IN DE IT TERECHTGEKOMEN?

Eigenlijk is dat geleidelijk gegaan. Ik heb bij het Korps Mariniers gezeten, maar moest in 2009 stoppen vanwege een blessure. Daarna ben ik gaan reizen. Ik had altijd al interesse in het Oostblok en ben daarom ook Russisch gaan leren. Via de Baltische Staten, Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, Tsjechië en Slowakije kwam ik in Polen terecht. Daar heb ik een tijdje gewerkt op een helpdesk en er mijn vrouw ontmoet, een Russische. We zijn toen in Rusland gaan wonen, waar ik 3 jaar heb gewerkt als docent Engels op een middelbare school. In 2018 ben ik terug naar Nederland gekomen. Omdat ik iemand ben die altijd een uitdaging zoekt en de lat redelijk hoog legt, stelde mijn vader voor om me te verdiepen in IT-security, wat ook zijn vakgebied is. Daar heb ik nu mijn passie gevonden.

SECURITY IS HEEL BREED. WAAR LIGT JOUW FOCUS OP?

Mijn focus ligt op het gebied van Cloud security en op de rol van security specialist. Daar is veel vraag naar. Vooral de Cloud is natuurlijk zeer actueel. De materie is best gecompliceerd als je de details induikt en informatiebeveiliging is een dynamisch vakgebied dat continu met veranderingen te maken heeft. Dat betekent dat je als securityspecialist nooit uitgeleerd bent en jezelf kan blijven ontwikkelen. Voor mij is dat heel belangrijk.

HOE LANG BEN JE AL BIJ VENTUS?

Bij Ventus ben ik pas dit jaar begonnen. Mijn vader werkt er als securityconsultant en daardoor kende ik Ventus al. Ik wist dat deze organisatie ook goed bij mij zou passen en toen ik de kans kreeg te solliciteren, heb ik die met beide handen aangegrepen. In het verleden hebben mijn vader en ik ook al eens bij hetzelfde bedrijf gewerkt. We delen veel interesses en kunnen goed met elkaar opschieten, dus dat we weer collega’s zijn, is alleen maar leuk.

Securityspecialisten Dennis en Justin Boerboom op de foto.

 

WAARDOOR BEN JE OP JE PLAATS BIJ VENTUS?

Bij veel detacheerders ben je toch een nummertje en heb je geen contact met de directie. Bij Ventus gaat het er veel persoonlijker aan toe. Hier zijn de lijntjes heel kort. Je spreekt iedereen makkelijk aan en je krijgt veel steun van collega’s. Er is altijd wel iemand om mee te sparren of die je ergens mee kan helpen. Daarnaast krijg je bij Ventus volop ruimte om trainingen en cursussen te volgen en dat is voor mij, iemand die zoveel mogelijk kennis wil opdoen, een ideale werkomgeving.

VOOR WIE GA JE NAAR HUIS?

Thuis is bij mijn vrouw, zoon en stiefzoon. We wonen sinds 2019 in het oosten van Gelderland. Een mooie plek en een stuk minder druk dan de Randstad.

WAT DOE JE GRAAG IN JE VRIJE TIJD?

Ik hou ervan nieuwe dingen te leren en kijk graag documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook vind ik het leuk om verschillende talen te spreken en ben ik nu bezig met Spaans. Daarnaast breng ik sinds januari aardig wat uren in de sportschool door. Ik doe minimaal 4 keer per week aan Strongman training, een vorm van krachttraining. Mijn ultieme doel is de sterkste man van Nederland, of beter nog, van de wereld te worden. Dat klinkt waarschijnlijk behoorlijk ambitieus, maar ik ken mijn limiet nog niet op dat gebied en totdat ik mijn persoonlijke grens bereik, richt ik me op het hoogst haalbare. Dat vergt doorzettingsvermogen en een lange adem, maar ik ben niet bang voor uitdagingen en leg de lat graag hoog. Tot nog toe heeft me dat altijd mooie dingen gebracht.

WAT IS JOUW DROOM?

Reizen met mijn gezin en zoveel mogelijk van de wereld zien, dat lijkt me geweldig. Maar mijn eerste grote doel is een eigen huis kopen. En als de mogelijkheid zich ooit voordoet, zou ik wel in Spanje willen werken. We zijn er met ons gezin op vakantie geweest en dat beviel zo goed, dat dat nu wel een droom is geworden.

Wil je meer weten over onze IT-professionals? Of wil je zelf bij Ventus aan de slag? Neem dan gerust contact met ons op.

-> Bekijk de mogelijkheden voor professionals
-> Bekijk de mogelijkheden voor opdrachtgevers