skip to Main Content
Groepsfoto van De Nationale Carrierebeurs

Hoe was het op De Nationale Carrièrebeurs 2023?

Op vrijdag 14 april was het eindelijk zover. Na al het voorwerk dat onze collega Daphna heeft gedaan (naast haar werk als Scrum Master) stond Ventus samen met Xantara-it voor het eerst op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam. Ook voor mij was het de eerste keer dat ik actief op een beurs mee zou helpen. Met gezonde spanning reed ik ’s morgens de auto’s achterna richting de RAI.

Voor de ingang van de beurs viel mijn oog direct op de elektrische Mini Cooper die voor een weekend te winnen was met onze Instagram actie. Snel ging ik op zoek naar onze stand en daar zag ik mijn collega’s Edwin, Kenneth, Aad, Daphna en Sandra al heel enthousiast klaar staan. Flip stond nog even in de file. Iedereen had er veel zin in en was erg benieuwd hoe deze dag zou verlopen.  Voordat de beurs om 09.30 van start ging haalde ik nog snel even een kop koffie, ontmoette daarbij onze dagvoorzitter Dionne Stax en stond ruim voor de opening klaar bij de stand. Omdat ik normaal gesproken niet zo snel op mensen afstap moest ik wel even uit mijn comfortzone komen. Door alle voorbijgangers langs de stand te verwelkomen met een goedemorgen, mijzelf voor te stellen en te vragen wat ze op deze beurs brengt werd het aanspreken steeds makkelijker, en vooral, leuker!

Mini Cabrio staat voor Amsterdam RAI

Collega's in gesprek tijdens De Nationale Carrierebeurs

De ochtend en middag op de beurs waren letterlijk voorbijgevlogen! Het was een achtbaan vol met verassende ontmoetingen en leuke ervaringen. Zo sprak ik met scholieren die een interview wilde als opdracht voor school of een stageplek zochten, mensen op zoek naar een traineeship en potentiële kandidaten die een overstap naar Ventus of Xantara-it wel zagen zitten. Voor iedereen die geïnteresseerd was in Ventus werd uitgebreid de tijd genomen door mij en mijn collega’s om te vertellen wie we zijn, wat we doen en wat ons uniek maakt (spoiler: onze uitgebreide secondaire arbeidsvoorwaarden maakte Ventus zeker uniek en werd door iedereen heel goed ontvangen).

Wat minstens zo fijn was, was de gezelligheid en de lol die we hadden met de collega’s van Ventus en Xantara-it onderling. Ook met onze buren van de andere stands konden we het heel goed vinden. Iedereen was ook heel blij met de promo flyers van Ventus die Vincent nog even snel kwam brengen op de beurs!

Alsof de mooie gesprekken en leuke ervaring van op een beurs werken niet genoeg waren, kregen we om 17.00 nog een spetterend optreden van Flemming gevolgd door een gezellige exposantenborrel in Café Amsterdam. Swingend op de muziek genoten we van een geslaagde eerste dag. Met een deel van de collega’s aten we (dank je wel Flip) nog een lekkere pizza en daarna vlug naar huis om ons voor te bereiden voor zaterdag.

Dag twee op de beurs

Op zaterdag 15 april kwamen de berichten in de Whatsapp groep voor de collega’s die op beurs zouden staan al vroeg binnen. Vooral Edwin had er heel veel zin in, net als ik! Want ondanks dat ik eigenlijk alleen op vrijdag was ingepland wilde mijn collega’s heel graag dat ik ze ook op zaterdag wilde ondersteunen. Daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen. Onze Mini Cooper, waar Daphna de afgelopen tijd al rijdend reclame mee heeft gemaakt, stond vandaag zelfs nog prominenter voor de ingang. Daar maakte de beursbezoekers dan ook graag gebruik van er om er selfies mee te maken.

De stand van Ventus op De Nationale Carrièrebeurs 2023

Wandelend naar onze stand maakte ik wat korte gesprekken met de andere standhouders om na te vragen hoe ze de vrijdag hebben ervaren. Ook hier merkte ik dat iedereen het erg naar de zin had gisteren. Zelfs de nieuwe collega’s van de standhouders die er gisteren niet waren stonden te springen om te beginnen (letterlijk 😊).

De collega’s op onze stand waren grotendeels hetzelfde als gisteren met de aanvulling dat René en Hans de plaats van Aad hadden overgenomen. Het was leuk om te zien dat ze aan het begin van de beurs actief aan de slag gingen om met bezoekers in contact te komen. Ook deze tweede dag was het weer gezellig druk en waren er minder scholieren maar wel meer bezoekers die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Ik was ook enorm blij met de collega’s die keelpastilles, drop en stroopwafels hadden meegenomen om onze kelen te blijven smeren.

Aangezien ik vrijdag met Flip en Daphna lang moest wachten voor de lunch, was ik vandaag met René op tijd vertrokken naar het restaurant naast de RAI. Na het uitkiezen van verschillende broodjes, salades en soep van het lopend buffet konden we al etend bijkomen van de intensieve ochtend. Daarna rouleerden we met onze collega’s zodat ze ook een plekje hadden om te eten.

Tot aan het einde van de dag bleef het druk met bezoekers op onze stand en hadden we goede gesprekken met ze. Sander Post kwam ons op zaterdagmiddag ook nog even versterken en daar maakten we graag gebruik van. Net als op vrijdag mocht ik de stand afsluiten toen de collega’s alvast naar het podium van de Carrièrebeurs gingen om Emma Heesters te zien en horen zingen. Moe en voldaan vertrokken de meeste van ons tijdens het concert naar huis. We hadden in ieder geval zondag om bij te komen van alle mooie indrukken en gebeurtenissen. Het was echt geweldig!

De enige vraag die nog bij mij op komt is: Volgend jaar weer?

Geschreven door Kevin Fowler, senior manager.

-> Bekijk de mogelijkheden voor professionals
-> Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers